1 maand suikervrij eten: update week 3

3 weeks down, 1 to go. Vorige week was ik al echt aan het aftellen, deze week had ik alweer wat makkelijker en was ik daar minder mee bezig. De zin in chocolade was beperkt en door wat nieuwe tussendoortjes en ander broodbeleg was het eten ook iets minder eentonig waardoor ik minder behoefte had aan dingen met suiker. Maar natuurlijk zaten er in deze week ook wat moeilijke momenten. Lees je weer mee?

Eten
Vorige week donderdag begon de dag uiteraard weer met een groentefruitsap en vers fruit met granen. ’s Ochtends had ik een meeting waarbij ik eigenlijk onze nieuwe smaak chocolade moest proeven want die was net getest in de fabriek en die was nog helemaal zo als het zijn moet. Gelukkig mocht ik voor een keertje overslaan en heb ik niet gezondigd maar ik kwam bijna in de verleiding… Als lunch nam ik een restje van de linzensalade van woensdagavond mee en ’s avonds aten we andijviestamppot met rookworst, waar tot mijn verbazing geen suiker in bleek te zitten. Tussendoor nam ik een boterham met roomboter en versgemalen peper want ik had even geen zin in kaas.

Vrijdag wederom het standaard ontbijt gevolgd door een salade met ijsbergsla, komkommer, paprika, geitenkaas, pompoenpitten en rozijnen voor de lunch. Ik had het nog steeds even gehad met de boterhammen met avocado en geitenkaas 😉 Tussendoor at ik mijn geliefde amandel kruidencake en wortels. ’s Avonds kwamen mijn schoonbroer en zijn vriendin eten. Het begon lastig want we hadden champagne gehaald omdat hij die middag had gehoord dat hij aan zijn eerste baan kon gaan beginnen, maar ik moest mee proosten met water. Niet zo gezellig! Ik maakte deze quiche met wilde spinazie, geitenkaas en zongedroogde tomaten die gelukkig goed in de smaak viel. Als dessert maakte ik een mango crumble. Deze was niet suikervrij en heb ik zelf dan ook niet gegeten, maar dat ik geen zoete dingen eet betekent natuurlijk niet dat ik mijn gasten ineens geen desserts meer voorschotel 😉 Tenslotte kwam er nog chocolade op tafel maar ook daar ben ik netjes vanaf gebleven.

Gezonde amandel kruidencake met logo Geitenkaas quiche logo
Onze gasten bleven slapen en zaterdagochtend ontbeten we dan ook uitgebreid met scrambled eggs op suikervrije pistoletjes. Na dit uitgebreide ontbijt nam ik de laatste twee plakjes gezonde amandel kruidencake als lunch en at nog een mandarijntje tussendoor. ’s Avonds ging ik naar de sauna met een vriendin en aten we daar. Ik nam tomatensoep (van zelf getrokken bouillon aldus de kok) met desembrood en at ook nog mee van de kip quinoa salade van mijn tafelgenoot.

Zondag was het tijd voor een rondje hardlopen gevolgd door een sessie buikspieren dus had ik een goed ontbijt nodig. We besloten de inmiddels bijna traditionele zondagochtend appel kaneel pancakes maar weer eens te maken. We pasten het recept hier en daar wat aan om het iets gezonder te maken en dat beviel prima. Binnenkort maar eens met wat ander beleg experimenteren… ’s Middags de keuken in om een nieuw tussendoortje voor de week te bakken: dit courgette kaas brood. Ook maakte ik zelf pindakaas op zondagmiddag, die ik natuurlijk meteen even proefde op een speltdesemboterham. Zondagavond maakten we vitello tonato burgers, die minstens zo goed smaakten als dat ze klinken 😉 Later die avond kwamen er vrienden van ons langs die in de zomer gaan trouwen. Ze vroegen mij als ceremoniemeester, super leuk!! Natuurlijk wil ik heel graag proberen om hun speciale dag extra bijzonder te maken dus dat vroeg om wederom een proost momentje. Dus volgden er 3 glazen cava en 1 glas water, beetje jammer…

Courgette kaas brood met logo copy Vitello tonato burger met logo
Maandag, dinsdag en woensdag bestond het ontbijt weer uit een groentefruitsap, deze week was dat dit ananas komkommer paprika sap, gevolgd door vers fruit met granen. Tussendoor at ik fruit, wortels én af en toe een plakje van het courgette kaas brood. Maandag was er een jarige op kantoor waarvoor een chocolade karamel zeezout taart gebakken was die erg in de smaak viel bij mijn collega’s. Ik sloeg ‘m over en gek genoeg vond ik dat niet eens zo moeilijk. Ik lunchte maandag en dinsdag met spelt desembrood met zelfgemaakte pindakaas en plakjes banaan, heerlijk! Maandag nam ik ook nog een boterham met een klein beetje mosterd, rucola en een halve gehaktbal. Maandagavond maakte ik een kip amaranth salade die een beetje geïnspireerd was op het gerecht van zaterdag in de sauna. Het was een topper! Dinsdagavond gingen we voor een zuurkoolstamppot met rookworst. Woensdag werkte ik vanuit huis en lunchte ik met een restje van de kip amaranth salade. ’s Avonds maakte ik Mexicaanse tortilla’s met zelfgemaakte wraps en guacamole.

pindakaas logo Wraps met logo
En verder
Na de dip van vorige week zat ik er deze week weer lekker in. Ik werd vooral helemaal blij van mijn pindakaas waardoor ik even iets anders op mijn brood kon smeren, heerlijk! Ook is de neiging naar iets zoets veel minder waardoor het makkelijker vol te houden is. Het lijkt erop alsof ik inmiddels toch wel redelijk ben afgekickt van de suiker, zelfs het afslaan van de taart op maandag kostte me weinig moeite. De enige lastige momenten deze week waren de proost momentjes in het weekend. Hoewel ik het geen enkel probleem vind om de alcohol te laten staan (ik drink normaal ook nooit zo veel), vind ik het tijdens zo’n proost momentje wel echt heel ongezellig om mee te doen met een glaasje water.

Nog steeds heb ik veel energie en is mijn energie beter over de dag verdeeld, zonder after lunch en after dinner dips. Daarnaast is mijn standaard trek in iets zoets na het eten weg. Ook heb ik al 3 weken geen last meer gehad van mijn buik, iets wat voorheen toch wel vrij regelmatig voor kwam. Mijn gewicht is inmiddels gestabiliseerd en ik ben dan ook niet verder afgevallen. Wel heb ik het idee dat mijn buik een stukje strakker is dan voor deze 3 weken, jeeej 🙂 Op naar de laatste week!

PS: Doe jij met me mee en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Hier vind je een overzicht van alle suikervrije recepten op mijn blog.


2 reacties

    • Peggy op 23/01/2015 om 19:21
    • Reageer

    Mooi om je updates zo te lezen san, inspirerend en leuk om te lezen wat het met je dagelijkse energielevels doet. Succes nog deze laatste week! En dan een weekje spijbelen af en toe met Hugo’s;)

    1. Thnx Peg!! Volgende week wordt er zeker gezondigd, niet alleen met Hugo’s maar ook met schnitzels, apfelstrüdel en heisse choco 😉

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.