«

»

jul 15

5x aardbeien

Als ik de verse aardbeien uit Nederland weer in de winkels zie liggen word  ik altijd erg blij. Voor mij is dat toch een beetje het begin van de zomer. Aardbeien zijn alleen al heerlijk door je yoghurt, op een beschuitje of op een eierkoek (dat is net alsof je een taartje eet!). Maar je kunt er ook heerlijke gerechtjes mee maken. Er staan natuurlijk al de nodige aardbeien recepten op mijn blog maar hierbij nog even een overzichtje met mijn favorieten om jou te inspireren nu we nog midden in het aardbeien seizoen zitten.

Ik moet wel beginnen met de aardbeien cheesecake in een glas. Dit is al jaren een van de best gelezen recepten van mijn blog. Het is heel eenvoudig en snel klaar maar super lekker. De ideale afsluiter van een etentje!

Een ander heerlijk dessert met aardbeien is dit aardbei basilicum ijs met balsamico azijn. Zelf ijs maken klinkt misschien uitdagend maar is echt goed te doen. Deze variant is lekker fris van smaak en niet zo alledaags.

Uiteraard kun je met aardbeien niet alleen goed desserts maken maar ook baksels zijn er te bedenken in overvloed. Er staan er best wat op mijn blog en ik vond het dan ook lastig kiezen. Zou ik voor die aardbeien kwarktaart gaan (groot succes in de familie), of toch die mooie aardbeien praline cakerol? Uiteindelijk besloot ik te kiezen voor de aardbei meringue taart omdat hierin de heerlijke smaak van aardbeien het best tot z’n recht komt. Het is een heerlijk frisse taart, die niet te zwaar op de maag ligt en waarin je de verse aardbeien goed terug proeft.

Bij aardbeien denk je natuurlijk al snel aan een dessert of baksel maar je kunt er ook heerlijke gezonde dingen van maken. Zo maakte ik een tijd geleden dit aardbeien munt komkommer sap. Heerlijk verfrissend voor op een zonnige dag (of als opkikker na het sporten!).

Maar je kunt met aardbeien ook een heerlijke salade maken, zoals deze amaranth salade met geitenkaas en aardbei. De frisse smaakcombinaties zorgen voor een instant zomergevoel en het is een lekker lichte en gezonde maaltijd.

Wat is jouw favoriete recept met aardbeien?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>