«

»

okt 29

5x appeltaart

De herfst is inmiddels in volle gang en de eerste koude dagen liggen zelfs al achter ons. Mijn winterjas is sinds een week of 2 definitief uit de kast en ook de verwarming staat weer aan. De herfst staat voor mij gelijk aan weer een keer warme chocolademelk met slagroom en een lekker stuk zelfgemaakte appeltaart. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van appeltaart? Eigenlijk zit je daarmee altijd goed. Natuurlijk is er de klassieker, maar omdat je soms ook wel wat afwisseling wil hierbij mijn favoriete recepten voor appeltaart.

1. Mama’s appeltaart
De klassieke versie staat voor mij toch op nummer 1. Het is even werk, al die appel schillen maar oh wat is dit altijd lekker. Meestal vind ik dat appeltaart alleen maar lekkerder wordt als ie even staat maar ja, dan moet je je tot die tijd wel in weten te houden 😉

2. Speculaas appel cheesecake
Deze taart maakte ik vorig jaar voor mijn verjaardag en was toen een groot succes. Eigenlijk is het een combinatie van de klassieke appeltaart, een new york cheesecake en dat overgoten met een vleugje speculaas. Ideaal voor tijdens de Sinterklaas periode maar stiekem ook de rest van de herfst en winter heerlijk!

3. Appelkruimelplaattaart
Een heerlijke variatie op de klassieke appeltaart. Deze plaattaart is minstens zo kruidig en smaakvol maar is iets sneller klaar en een groot voordeel: je maakt er heel veel mensen blij mee. Ideaal bijvoorbeeld voor op een verjaardag of als je jouw collega’s wil trakteren.

4. Rabarberappeltaart
Rabarber en appel zijn een gouden combinatie. Uiteraard nu niet helemaal in het seizoen maar dit is echt een heerlijke taart om te maken tijdens de rabarbertijd. En je kunt rabarber natuurlijk ook goed invriezen dus dan kun je deze taart ook gewoon in de herfst of winter maken.

5. Appel citroen meringue taart
Dit is mijn favoriete voorjaars- en zomerversie van appeltaart. De combinatie met lemon curd is heerlijk fris en de ruime toef meringue er bovenop maakt deze taart extra feestelijk. Dat maakt deze taart ook erg leuk als dessert, bijvoorbeeld met Kerst.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>