5x Chocolade

5x chocolade
Nadat ik jullie gisteren meer leerde over de reis van cacao hebben jullie vast extra veel zin in chocolade. Chocolade is mijn ultimate guilty pleasure. En sinds ik voor Tony’s Chocolonely werk neemt mijn chocolade verslaving alleen maar toe. Op kantoor is er altijd en overal chocolade die voor het grijpen ligt en ook thuis komt het zelden voor dat er niets in de keukenkastjes ligt. Vrienden en familie kijken tegenwoordig eerder verbaasd op als ze langs komen en er geen chocolade op tafel komt dan wanneer dit wel het geval is 😉

Toen ik bedacht te bloggen over de reis van cacao leek het me leuk om een dag later een artikel te publiceren met 5x chocolade. Maar toen het tijd was om dit artikel te schrijven vroeg ik me even af waar ik in godsnaam aan begonnen was. Mijn chocolade verslaving komt namelijk ook op mijn blog tot uiting in heel veel recepten met chocolade 😉 Ik besloot de receptenindex te kopiëren en verwijderde alles wat geen kanshebber was voor dit artikel. Toen waren er nog 42 (!) recepten over. Dussss….

Tijd om het over een andere boeg te gooien. Het selecteren van de 5 lekkerste recepten uit deze 42 ging mij niet lukken en dus besloot ik dit artikel in te delen op categorieën. Here we go…

Taart
Ik ben een sucker voor taart. Zeker ook voor chocolade varianten. Het enige nadeel van chocolade taarten vind ik wel dat ze vaak enorm zwaar op de maag liggen. Kleine stukjes zijn dan ook mijn advies! Een van mijn favoriete combi’s met chocolade is rood fruit. Hoewel er vele lekkere chocolade taarten op mijn blog staan (deze combi met karamel bijvoorbeeld, of de devil’s food cake…) ga ik dan ook voor de chocoladetaart met rood fruit en de witte chocolade cheesecake met zomerfruit. Twee verschillende soorten chocolade, dan mogen er ook 2 taarten toch 😉 Maar als ik echt moet kiezen dan wordt het die laatste. I love this cheesecake!

Koekjes
Hoewel mijn favoriete koekjes deze oatmeal raisin exemplaren zijn, is een versie met chocolade natuurlijk ook nooit mis. Dit keer was het makkelijk kiezen want wie houdt er nu niet van chocolate chip cookies? Ik maakte deze variant met 3 soorten chocolade voor de echte liefhebbers. Geloof mij, dit is punten scoren!

Plaatgebak en snoep
Hier werd het alweer wat lastiger want ik ben echt verslaafd aan mijn fudge, zowel de Sinterklaas versie als de rocky road variant. Maar hoe lekker die fudge ook is (probeer het maar eens bij 1 stukje te houden…), er is een ander recept wat ik uit zelf bescherming zelden maak: Millionaire’s short bread! Oh my, dit is zoooo lekker! Heb je ‘m nog nooit gemaakt? Zeker snel een keer doen! Of niet natuurlijk als je ook bang bent dat je jezelf niet in kunt houden 😉

Klein gebak
Hier was ik er al vrij snel over uit: het recept wat ik zou kiezen moest een brownie zijn! Volgens mij houdt iedere chocolover van brownies en ik ben daarin zeker geen uitzondering. Dat betekende dat er nog 3 recepten over waren. De standaard brownies vond ik te saai en de variant met kersen cheesecake besloot ik voor nu te negeren aangezien ik in de taarten al voor een cheesecake gegaan was. Dat betekende dat mijn brownies met witte chocolade en framboos de grote winnaar in deze categorie werden! Een terechte winnaar want ze zijn niet alleen erg lekker maar zien er door de kleurcontrasten ook super leuk uit!

Desserts
Last but not least: toetjes! Als echte zoetekauw kijk ik in een restaurant stiekem altijd eerst naar de dessertkaart. Moet ik nog een gaatje over houden omdat er iets lekkers op de kaart staat? Als er dan een chocolade versie tussen staat ben ik meestal al verkocht 😉 In deze categorie vond ik het kiezen van een winnaar dan ook het lastigste want er staan zoveel lekkere chocolade dessert recepten op mijn blog. Hoewel ik nog even twijfelde over dit crunchy chocolade ijs besloot ik al snel dat het winnende recept een mousse moest worden. Zo’n lekker zachte luchtige mousse is toch altijd een fijne afsluiter van je diner! Toen die keuze eenmaal gemaakt was viel mijn oog op de passievrucht combinatie, maar ja werd het dan die witte of die donkere mousse? Ik besloot uiteindelijk voor deze klassieke chocolademousse te gaan, met passievrucht dus.

Zo als je nu geen zin hebt in een stukje chocolade weet ik het ook niet meer 😉 Ik ging na het schrijven van dit artikel in ieder geval meteen even een kopje thee zetten en nam er een zelfgemaakte witte chocoladetruffel bij (binnenkort online!)…


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.