5x Guilty pleasures

5x guilty pleasures DEFToen ik vorige maand begon met de 5x categorie, bedacht ik me al dat ik dit zeker een keer wilde doen met Guilty pleasures. Ik twijfelde alleen nog een beetje hoe, want ik ben echt een snoepkont en hoe kon ik nu maar 5 dingen kiezen uit al die lekkere recepten? Misschien moest ik het opdelen in verschillende categorieën? Maar eerder deze maand last ik op Season with love, het inspirerende blog van Mirne, over het Foodblogevent van februari met als thema Guilty pleasures. Met zo’n leuk thema moest ik natuurlijk wel meedoen. Dus boog ik mij over de moeilijke klus om mijn 5 ultieme guilty pleasures uit te kiezen. Super leuk! Maar ik kan je vertellen, dat heeft me echt even wat tijd gekost.

Ik ben een echte zoetekauw: verslaafd aan chocolade (heel handig als je bij Tony’s werkt waar de chocolade altijd voor het grijpen ligt…), gek op toetjes en vind het niet alleen erg leuk om taarten te bakken maar proef er ook graag een stukje van 😉 Mijn ultieme snoepmoment is ’s avonds na het eten, en dan al helemaal wanneer ik alleen thuis ben. Even een lekker stukje chocolade erbij op de bank of tijdens het bloggen. Helaas blijft het alleen nooit bij dat ene stukje want snoepen met mate daar ben ik niet zo goed in… 😉 Eigenlijk zijn burgers een van mijn weinigen niet zoete guilty pleasures maar als je die zelf maakt zijn ze nog best gezond dus die vond ik niet guilty genoeg voor dit lijstje. Dat mijn 5 ultieme guilty pleasures allemaal zoet zouden worden daar was ik dan ook al snel uit. Maar toen begon het grote kiezen…. Benieuwd wat het geworden is? Lees dan snel verder!
chocotaart met logoGezien mijn chocoladeverslaving moest de nummer 1 wel iets met chocolade worden. Ik twijfelde lang tussen het millionaire’s shortbread (chocolade én karamel én koek gecombineerd in 1 recept, nomnomnom), de chocolade karamel taart met zeezout en de chocoladetaart met rood fruit, maar besloot uiteindelijk voor die laatste te gaan. Chocolade en rood fruit is zo’n ongelooflijk lekkere combinatie en zelfs bij de tandarts vond men dit een topper! Gezien de ingrediënten van deze taart zal het je niet verbazen dat deze vrij zwaar op de maag ligt. Maar ik zeg altijd maar zo “als het de calorieën maar waard is” en dat is bij deze taart zeer zeker het geval! De taart heeft een lekkere kleverige structuur aan de binnenkant, zoals een goede brownie en een intense chocoladesmaak. Need I say more ;)?

Carrotcake met logoSnel door naar nummer 2, dat werd deze carrot cake. Ik weet nog dat ik altijd een beetje sceptisch was over worteltaart voordat ik het proefde: hoe kon een taart met groente erin nu lekker zijn? Maar die scepsis was volledig verdwenen toen ik het voor de eerste keer proefde tijdens een high tea bij de Bakkerswinkel. Jammie, wat is worteltaart lekker zeg! Maar dan wel met een flinke dot van die lekkere roomkaasfrosting erbij! Dit recept combineert het beste van 2 werelden: een heerlijk kruidige taart naar recept van Vinnie’s Deli & de allerbeste frosting die ik ken: die van Hummingbird Bakery uit Londen. Toen ik met kerst deze kerstboompjes variant van dit recept maakte voor de Sinterkerst borrel op mijn werk, vroeg zelfs Mark (absoluut geen zoetekauw) mij of ik alsjeblieft wat van deze lekkere taart thuis kon laten zodat hij er ook nog wat van kon eten. Dat zegt wel genoeg lijkt me zo 😉

Witte chocolade cheesecake met zomerfruit logoOp de derde plek vinden we wederom een taart, want de cheesecake mag namelijk ook niet ontbreken in dit lijstje. Ik ben gek op kwarktaart (zoals deze met aardbeien en deze met mandarijntjes), die veel weg heeft van cheesecake. Maar aangezien het guilty pleasures betreft zeg ik “hoe meer calorieën, hoe beter ;)” en dan moet je toch voor een echte cheesecake met veel roomkaas gaan. Hoewel ik de klassieke New York cheesecake al erg lekker vind, is er voor mij toch maar 1 overduidelijke cheesecake der cheesecakes en dat is deze variant met witte chocolade en zomerfruit. Oh my god, wat is dit lekker!! Wel zwaar op de maag, maar neem een klein stukje en waan je in heaven! Ik maakte ‘m ooit als dessert (eet licht ;)!), maar ook op een feestje is dit een topper.

Witte chocolademousse met logoDoor naar nummer vier. Pfff nog zoveel lekkere recepten over en nog maar 2 plekken te vergeven, lastig lastig! Aangezien er al 3 taarten in deze top 5 staan en toetjes toch ook echt een van mijn guilty pleasures zijn  besloot ik nu voor een dessert te gaan. Naast chocolade is ook citroen een van mijn favoriete ingrediënten, bijvoorbeeld in combinatie met meringue in een mini taartje (maar dat is alweer taart) of in deze zelfgemaakte versie van citroen kwarktaart yoghurt. Maar ook deze citroenroompotjes zijn om je vingers bij af te likken. Maar als ik maar 1 dessert mag kiezen, het is tenslotte een top 5, dan ga ik toch voor het allereerste recept wat ik ooit postte: witte chocolademousse met passievrucht! Dit recept is super easy maar toch zo ontzettend lekker. Wederom een goede caloriebom, maar daarvoor is het dan ook een guilty pleasure 😉

Rocky road ijstaart met logoEn last but not least: ijs! Ik houd van ijs, vooral in de zomer. Met mooi weer een lekker Italiaans ijsje of zo nu en dan zo’n lekkere magnum met knapperige chocolade aan de buitenkant, jammie jammie! Afgelopen zomer won ik het boek IJspret van Linda Lomelino en maakte ik voor het eerst helemaal zelf ijs. Dat werd dit mango passievrucht cheesecake ijs en was echt verrukkelijk! Ik was verbaasd over hoe simpel zelf ijs maken is. Later in het jaar ging ik voor een heuse ijstaart, namelijk deze rocky road ijstaart waar wij ook echt van hebben gesmuld. Na ieder stukje wat ik er van at wilde ik stiekem nog een tweede stuk 😉 Vroeger had ik ook een bijbaantje in een ijssalon en mocht ik zo nu en dan ook meehelpen met het maken van het ijs. Super leuk! En natuurlijk werd er ook volop geproefd 😉 Mijn favoriet was rocco italiano: een vanille ijs waar een mengsel van chocoladesaus, nootjes, koekkruimels en stukjes chocolade doorheen ging. Hmmm misschien dat ik die ook maar eens na moet proberen te maken. Sowieso heb ik nog volop ideeën in mijn hoofd voor zelfgemaakt ijs dus in het voorjaar en de zomer kun je daar nog de nodige recepten van verwachten. Alhoewel, nu ik dit zo schrijf krijg ik bijna de neiging om het koelelement van de ijsmachine meteen maar vast in de vriezer te gooien en binnenkort al aan de slag te gaan….

Okay, ik geef het toe, stiekem heb ik een klein beetje vals gespeeld aangezien het er tussen de regels door ietsje meer dan 5 geworden zijn, maar het is ook allemaal zo lekker! Ik heb gewoon veel te veel guilty pleasures… Gelukkig kan dat geen kwaad, als je maar vaak genoeg gaat sporten om overgewicht te voorkomen 😉 Wat zijn jouw ultieme guilty pleasures?

Ben je benieuwd naar de andere inzendingen van het foodblogevent van deze maand of wil je zelf meedoen (dat kan ook als niet foodblogger)? Kijk dan even hier!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.