«

»

sep 16

5x hartige taarten en quiches

Het is alweer een tijdje geleden en daarom is het hoog tijd voor een nieuwe 5x. Hartige taarten en quiches zijn een van mijn favoriete maaltijden maar op de een of andere manier komt het er al tijden niet meer van om ze te maken. En eerlijk gezegd vind ik het in de zomer ook iets te veel moeite om te maken en heb ik de oven dan liever niet te veel aan staan in verband met de toch al hoge temperaturen in huis. Maar inmiddels lijkt de herfst toch echt begonnen en krijg ik steeds meer zin om weer eens een quiche te maken. Daarom heb ik besloten mezelf op weg te helpen met de nodige inspiratie door hier een 5x over te schrijven.

Op nummer 1 vinden we de pompoen quiche met paddenstoelen, spekjes en geitenkaas. Dit recept bedacht ik vorig jaar en gaat hier binnenkort zeker weer de oven in want ik zag de pompoenen laatst alweer in de winkel liggen. Een heerlijke smaakcombinatie van zoete pompoen met aardse paddenstoelen en zoute spekjes en geitenkaas. Perfect voor in de herfst, maar wat mij betreft geschikt zolang de pompoenen in de winkel liggen!


Het volgende recept is een echt familie recept en was vroeger een van mijn lievelingsgerechten. Dus niet alleen is deze preitaart heerlijk van smaak, ik heb er ook goede herinneringen aan!
DSC_0281
De derde is geen hoofdgerecht maar een bij mij geliefd hapje of voorgerecht. Jaren geleden bedacht ik dit simpele hartige taartje met brie en spinazie en dat pakte heel goed uit. Sindsdien staat hier bij een feestje regelmatig op tafel als hapje of starten we er een diner mee. Het fijne van deze mini hartige taartjes is ook dat je ze prima al kunt voorbereiden en in de koelkast kunt bewaren tot het moment van afbakken. Weinig werk dus op het moment zelf en daar houd ik altijd wel van 😉
Ricotta taart foto 5
Deze ricotta courgette taart ziet er niet alleen uit als een plaatje, het is ook een feestje in je mond! Het is een taart met heerlijk frisse zomer smaken dus maak ‘m vooral wanneer de zon zich nog een keertje laat zien de komende weken.
Zalm zuurkool quiche met logo
En last but not least deze zuurkool zalm taart. Ik twijfelde even wat de nummer 5 moest worden, maar ging uiteindelijk voor deze variant. Waarom? Omdat ik het een verrassende manier vindt om zuurkool te eten en weer helemaal anders smaakt dan de standaard combinatie van zuurkoolstamppot of zuurkoolschotel met aardappels wat je wel vaker ziet. Echt een aanrader, sterker nog, nu ik het zo opschrijf denk ik dat ik deze variant binnenkort maar weer eens de oven in moet schuiven!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>