«

»

okt 21

5x De herfst op je bord

De herfst is inmiddels al een paar weken officieel begonnen maar ook het weer zorgt er voor dat ik al aardig in de herfst modus zit. Tijd voor een inspiratie artikel met daarin mijn 5 favoriete herfst hoofdgerechten.

Voor mij is de herfst onlosmakelijk verbonden met pompoen. Ik ben dol op pompoen, vind het een veelzijdige groente en kook hier erg graag mee. Vorig jaar schreef ik daarom al het 5x pompoen artikel. Ook in deze 5 herfst toppers kom je dus pompoen tegen. Mijn absolute favoriet met deze typische herfstgroente is deze pompoenrisotto. Dit recept combineert mijn liefde voor pompoen met mijn liefde voor risotto en ik vind het zelf echt met stip mijn beste risotto recept. Veel mensen in mijn omgeving zijn dat met me eens dus deze moet je echt eens proberen dit najaar mocht je dat nog niet eerder gedaan hebben.

Een andere typische groente voor de herfst vind ik paddenstoelen. De smaken hiervan komen ontzettend goed tot z’n recht in dit paddenstoelen gehaktbrood wat het allerlekkerst is op een broodje met een handje rucola en een flinke klodder truffelmayonaise. Jammie jammie!

Als de herfst weer begint vind ik dat ook altijd het perfecte excuus om weer met stamppot te beginnen. Stamppot klinkt misschien oudbollig en saai maar kun je echt prima in een eigentijds jasje gieten. Deze zoete aardappel stamppot salade is een heerlijke combinatie van smaken en een super gezond en vegetarisch gerecht.

Als de dagen wat kouder, donkerder en natter beginnen te worden ben je vaak meer thuis. Ideaal om een keer iets bijzonders te koken. Met deze beef Wellington zet je echt een feestmaal met heerlijke herfstsmaken op tafel en het is helemaal niet zo lastig te maken. Serveer er deze pastinaak puree bij en je hebt echt een bord vol stevige najaarssmaken.

Tenslotte is de herfst voor mij ook de periode waarin ik weer zin krijg in soep. Zo’n lekkere dampende warme kop soep vind ik heerlijk als avondeten. Maar dan moet het natuurlijk wel een lekker gevulde soep zijn anders heb je na een uurtje alweer trek. Met deze Indiase maaltijdsoep zit dat wel goed en de kruidige smaak is heerlijk als je verkleumd thuiskomt.

Wat is jouw favoriete herfstgerecht?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>