«

»

apr 13

5x Ideeën voor het Paasontbijt

Als er een feestdag is waarbij het ontbijt (of de brunch) een belangrijke rol in neemt dan is het Pasen wel. Wat mij betreft is Pasen niet compleet zonder een aangeklede ontbijttafel met lekkere broodjes, croissantjes en natuurlijk iets van eieren. Vandaag daarom een paar ideetjes voor jouw Paasontbijt.

Pasen en chocolade zijn uiteraard onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze gevulde paaseieren zien er super leuk uit, zijn een heerlijk dessert van je ontbijt en ze zijn lekker snel gemaakt. Ook ideaal voor wanneer er tafelgenoten zijn die niet echt van ei houden. Zo heb je toch een typisch Paasgerechtje op tafel staan zonder echt eieren te serveren.

Een ander recept wat daar ook goed bij aansluit zijn de Paasontbijtpannenkoekjes die ik dinsdag online zette. Zien ze er niet leuk uit? En dat niet alleen, ze zijn ook nog eens heel erg lekker én ook niet onbelangrijk gewoon gezond. Een ideaal verwenontbijt zonder schuldgevoel!

Maar uiteraard mag ook een gerecht met ei niet ontbreken. Houd je wel van gezond? Wat dacht je van deze avocado eitjes uit de oven? Heel erg lekker, super voedzaam (hier kun je wel een paar uurtjes op door) en het is een iets anders dan het traditionele eiergerecht.

En ander bekend ei gerecht uit de oven is oeuf en cocotte. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze versie met paprika en cervelaat. Lekker pittig, heel goed voor te bereiden en het ziet er feestelijk uit.

Houd je wel van een stevig ontbijt? Dan zijn deze ontbijtquiches met spekjes en ei wellicht iets voor jou. De bodem maak je met crossaintdeeg en daarmee zijn deze quiches binnen no time klaar om de oven in te gaan. Ideaal wanneer je niet zo veel tijd hebt maar wel iets speciaal op tafel wil zetten.

Wat staat er met de Paasdagen op jouw ontbijttafel?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>