«

»

jul 16

5x lichte en snelle zomermaaltijden

Gelukkig is het vandaag weer volop zomer en kunnen we lekker van de zon genieten. Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar ik heb in de zomer altijd wat meer zin in lichte maaltijden die lekker snel klaar zijn. Met warm weer sta ik namelijk liever niet te lang in de keuken. Daarom leek het me wel leuk om een artikel te schrijven met 5 lichte en snelle maaltijden. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker barbecueën, in dit artikel vind je daar een paar leuke tips voor.
5x zomer DEF
Sushi bowl
I love sushi maar zelf maken vind ik vaak toch net een beetje teveel werk. Met deze sushi in een kommetje eet je qua smaak nog steeds sushi maar roer je alles lekker door elkaar waardoor je veel sneller klaar bent. Ook ideaal wanneer je alleen moet eten. Varieer met de ingrediënten en doe erin wat jij lekker vindt. De rijst kun je eventueel al een dag eerder koken, dan ben je op de dag zelf helemaal snel klaar!

Quesadilla’s
Als ik kook tijdens een reis, is het bijna altijd quesadilla’s. Super snel klaar, heerlijk van smaak en je hebt er niet heel veel ingrediënten voor nodig. Als ik ze thuis maak krijg ik automatisch een beetje vakantiegevoel 🙂 Ook hier kun je natuurlijk volop variëren met je vullingen, dus maak ‘m met jouw favoriete ingrediënten!

Griekse lamsburgers
Burgers zijn altijd lekker! Deze Griekse variant heb je zo gemaakt en is heerlijk om lekker in het zonnetje op te kunnen eten. De frisse tzatziki saus maakt ‘m helemaal af.

Amaranth salade met geitenkaas en aardbei
Salades zijn natuurlijk het meest voor de hand liggende zomer gerecht wat je kunt bedenken. Aardbeien zijn mijn favoriete zomerfruit dus waarom niet het een en ander combineren tot een heerlijke maaltijd 😉 Wil je nog meer inspiratie voor lekkere maaltijdsalades? Lees dan dit artikel met 5x salade eens.

Tonijnsteak met pittige avocadosaus
Dit gerecht is super lekker, heel bijzonder maar ook erg snel klaar! Binnen 10 minuten kun je namelijk aan tafel. Bak er wat aardappeltjes bij en you’re good to go! Of maak er een groene salade bij, ook lekker.

Zo kunnen jullie er weer tegen aan deze zomer 😉 Dat de zon nog maar veel mag schijnen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>