«

»

dec 06

5x Zoete aardappel

Een van mijn favoriete ingrediënten om mee te koken is zoete aardappel. Met de donkere en koude dagen vind ik ‘m helemaal goed passen qua smaak. Daarom vandaag een artikel met mijn 5 favoriete recepten met zoete aardappel.
We trappen af met een gerecht wat regelmatig bij ons op tafel staat. Het is even wat snijwerk, maar wat is deze zoete aardappel stamppot salade lekker zeg! Het voordeel is wel dat je het snijden mooi kunt doen in de tijd dat de aardappel staan te koken. En dit gerecht is super gezond dus zeker een aanrader om regelmatig op tafel te zetten.
Maar zoete aardappel doet het natuurlijk ook goed als bijgerecht. Iedereen kent denk ik wel zoete aardappel frietjes. Met dit recept maak je ze uit de oven waardoor ze extra gezond zijn. Geen zin om te snijden? Tegenwoordig kun je in de koeling van de supermarkt ook al gesneden zoete aardappel frietjes kopen. Handig toch?
Een ander favoriet bijgerecht met zoete aardappel hier is een gepofte gevulde zoete aardappel. Zoals bijvoorbeeld deze versie met spinazie en geitenkaas. Bij dit recept zit best wel wat wachttijd maar je hebt er verder weinig werk aan. Overigens pof ik voor de hapjes van Dex ook vaak zoete aardappels waar ik dan een puree van maak.
Maar wist je dat je van zoete aardappel ook een hele lekker gratin kunt maken? Hier vind je mijn recept voor zoete aardappel gratin met geitenkaas en zongedroogde tomaatjes. Hmmmm, smullen dit hoor!
Tenslotte kun je het natuurlijk ook over een hele andere boeg gooien. Ik smeer graag groentespread op mijn brood en wat is daarbij nou lekkerder en gezonder dan zelf maken zonder allerlei toevoegingen? Deze zoete aardappel ricotta spread is dan ook echt een aanrader.

Wat is jouw favoriete recept met zoete aardappel?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>