Aan de Amstel – Amsterdam

Met mijn verjaardag vorige week gingen Mark en ik lekker uiteten. We besloten een nieuw restaurant te proberen en gingen voor een tip van onze bovenburen: Aan de Amstel. Yvette van Boven (auteur van o.a. Home Baked en de Home Made serie) was hier ooit de chef en de stijl van koken ligt nog steeds in die lijn. Het is een klein sfeervol restaurant met vriendelijke bediening en een kleine kaart met daarop gerechten gemaakt met producten uit het seizoen.

Het is bij Aan de Amstel normaal om je voorgerechten de delen. Wij houden wel van delen (want dat betekent veel proeven!) dus deden daar natuurlijk aan mee. We begonnen met varkenswang gestoofd in een biersaus met appel een aardpeer en witlof met rammenas en merg. Beide gerechten waren heerlijke smaakcombinaties en werden mooi opgediend maar die laatste was onze favoriet.

aan de amstel (1) aan de amstel (2)

Als hoofdgerecht nam Mark het ribstuk met ui en boekweitjus en ik ging voor de heilbot met venkel en zuurkool. Wederom 2 top gerechten, waarbij wij allebei onze eigen keuze het lekkerst vonden (kwestie van smaak natuurlijk 😉 ).

aan de amstel (4) aan de amstel (3)

Wij besloten het hier bij te laten want we wilden graag nog een stukje taart eten omdat ik jarig was en gingen dus nog even naar Pekelhaaring voor de witte chocolade cheesecake 😉 Maar wij hadden een heerlijke avond bij Aan de Amstel en gaan er zeker nog eens terug. Wil jij ook bij Aan de Amstel eten? Kijk dan even op de website.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.