Aardbei yoghurt taart met rabarber

aardbei yoghurt taart met logo

Ingrediënten voor een taart van circa 8 stukken:
•    50g ongezouten roomboter
•    285g bastogne koeken
•    1 eetlepel aardbeienjam
•    2 stengels rabarber
•    10 blaadjes gelatine
•    600g aardbeien
•    500g Griekse yoghurt
•    200g witte basterdsuiker
•    250 milliliter slagroom

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Bekleed een springvorm (doorsnede circa 18 centimeter) met bakpapier.

Verkruimel de bastognekoeken in de keukenmachine of in een plastic zak met de deegroller. Smelt de boter in een pannetje. Meng de koekkruimels met de jam en de boter en druk met de bolle kant van een lepel in de springvorm. Zet in de koelkast.

Snijd de rabarber in stukjes en verwarm met 2 eetlepels water in een steelpan totdat deze uit elkaar valt. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Neem 100 gram van de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer en pureer tot sap met de staafmixer.

Verwarm het aardbeiensap in een steelpan. Haal van het vuur net voordat het begint te koken en roer hier met een garde de gelatine doorheen totdat deze volledig is opgelost. Zet even weg en laat afkoelen tot lauwwarm.

Snijd circa 400 gram van de aardbeien in kwarten. Klop de slagroom stijf. Voeg de yoghurt en suiker toe en mix door elkaar. Meng hier het gelatinemengsel doorheen. En spatel hier vervolgens de stukjes aardbei doorheen.

Haal de springvorm uit de koelkast. Bestrijk met de rabarber en giet hier vervolgens het aardbei yoghurt mengsel overheen. Zet de taart minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven. Garneer vervolgens met de overige aardbeien en eventueel nog een takje munt.

Bron: mama

 

Met Pinksteren gingen wij even naar mijn ouders. Mijn moeder had in de ochtend deze heerlijke aardbei yoghurt taart met rabarber gemaakt voor bij de koffie. Je snapt natuurlijk dat ik die kans niet onbenut liet om ‘m op de foto te zetten voor de website. Helaas hadden we de camera niet mee maar met de telefoon vond ik ‘m toch nog goed genoeg. Dit was namelijk een heerlijk frisse luchtige taart. Echt een topper voor de zomer!


6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Hai Sanne,
    Deze had ik gisteren (zaterdag)de yoghurt taart gemaakt.
    en vandaag kwam de familie op bezoek taart en koffie .. ik kreeg veel complimenten.. super bedankt voor het heerlijke recept of moet ik Ria bedanken, hihi..
    groetjes Liesbeth uit Venray

    1. Hey Liesbeth,
      Hahaha ja zeker moet je eigenlijk mam bedanken!
      Leuk om te horen dat het recept zo goed in de smaak viel! Hoorde van mam dat andere collega’s ‘m ook al gemaakt hadden 🙂
      Groetjes, Sanne

  2. Hoi Sanne ,
    Wat een heerlijk recept toch weer,” yoghurt taart met rabarber en aardbeien.
    Heerlijk gesmuld ,iedereen vond hem heerlijk , vooral de rabarber er tussen.

    Heb trouwens ook de Victoria cake geprobeerd,
    deze was ook een topper

    Ga vast snel weer een keer wat proberen van jou overheerlijke recepten.
    Bedankt Gr Ans

    1. Hoi Ans,
      Wat leuk om te horen dat de taarten in de smaak vielen!
      Van dat soort reacties word ik altijd erg blij 🙂
      Met de Victoria cake kun je overigens ook heel goed variëren door bijvoorbeeld lemon curd of passievruchtcurd als vulling te gebruiken.
      Groetjes, Sanne

  3. ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij de koffie te geven

    1. Wat leuk om te horen Freddy, dank voor je reactie!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.