Aardbeien cheesecake in een glas

DSC_0330

Ingrediënten voor 4 personen:
•    8 bastogne koekjes
•    6 flinke eetlepels roomkaas
•    4 flinke eetlepels Griekse yoghurt
•    2 afgestreken eetlepels agave siroop (o.a. verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
•    120g verse aardbeien in stukjes gesneden

Meng de roomkaas met de Griekse yoghurt en de agave siroop tot een egale massa. Proef en voeg naar smaak eventueel nog iets meer van een van de ingrediënten toe.

Neem 4 glazen en verkruimel 2 bastogne koekjes boven ieder glas. Verdeel nu de helft van het roomkaasmengsel over de glazen en beleg met de helft van de aardbeien. Schep het resterende roomkaasmengsel over de aardbeien en garneer met de overige stukjes aardbei.

 

Dit is een super simpel maar erg lekker dessert! Dit is aardbeien cheesecake zonder oven en daardoor supersnel klaar. Ook is het wat lichter dan een reguliere cheesecake. Uiteraard kun je volop variëren met het fruit wat je gebruikt. Maar ik houd van aardbeien en nu ze in het seizoen zijn maak ik daar dan ook graag gebruik van. Als je het in huis hebt kun je eventueel ook nog het merg van een vanillestokje toevoegen aan het roomkaasmengsel. Agave siroop is een natuurlijke en gezondere vervanger voor suiker. Je kunt natuurlijk ook gewoon suiker of vanillesuiker gebruiken om het roomkaasmengsel te zoeten.


2 reacties

    • marjon op 06/08/2014 om 11:41
    • Reageer

    Dit ziet er lekker uit! Eigenlijk zien al je recepten er heerlijk uit. Krijg er altijd trek van.
    Onlangs één van de pasta’s gemaakt van je blog. Heel lekker ook!

    Succes met ons voorzien van nog meer lekkere recepten 🙂

    1. Dank je wel Marjon!
      Leuk om te horen 🙂
      Deze is ook echt heel lekker, hoor het graag als je ‘m een keer geprobeerd hebt.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.