«

»

jun 10

Aardbeienmousse met lange vingers

Ingrediënten voor 4 personen:
•    280g aardbeien
•    20g suiker
•    200 milliliter slagroom
•    2 blaadjes gelatine
•    24 lange vingers

Voor dit recept heb je een staafmixer of keukenmachine nodig.

Pureer 160g van de aardbeien tot een dik sap met de staafmixer of in de keukenmachine. Snijd de rest van de aardbeien in blokjes.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de slagroom lobbig zonder suiker te gebruiken.

Verhit het aardbeiensap met de suiker in een pan en blijf roeren met een garde totdat de suiker is opgelost. Knijp de gelatine goed uit, voeg toe aan het sap en roer door totdat de gelatine helemaal is opgelost.

Meng 1/3 van de lobbige slagroom met het aardbeienmengsel (familie maken). Als dit goed gemengd is kun je de rest van de slagroom er luchtig doorheen spatelen. Roer tenslotte de in stukjes gesneden aardbeien door de mousse. Houd er eventueel nog een paar achter ter garnering.

Neem 4 glazen en zet in ieder glas 6 lange vingers met de besuikerde kant naar buiten toe. Schenk de mousse nu voorzichtig in de glazen en zet minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

 

Toen ik bedacht om eens aardbeienmousse met lange vingers te gaan maken wilde ik dit in eerste instantie in een cakevorm doen en er een soort laagjes in maken met de lange vingers. Maar aangezien ik dan met een enorme hoeveelheid zou zitten besloot ik mijn idee te wijzigen er een soort van charlotte russe in een glas van te maken. De mousse is heerlijk luchtig en combineert erg goed met de koekjes. Een fris, zomers dessert waar je zeker punten mee gaat scoren bij de eters.  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>