Abrikozen crumble

Abrikozen crumble-met logo

Ingrediënten voor 6 personen:
•    9 verse abrikozen
•    80g ongezouten roomboter
•    75g lichte basterdsuiker
•    100g bloem
•    snufje zout

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Schil de abrikozen, halveer de vruchten en verwijder de pitten. Snijd in kleine stukjes en verdeel deze over 6 kleine ovenschaaltjes.

Snijd de boter in blokjes en doe in een kom. Voeg de lichte basterdsuiker, bloem en het zout toe en kneed het snel tot een los, kruimelig deeg. Dit gaat het makkelijkst door de boter als het ware door de bloem heen te wrijven. Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de abrikozenstukjes in de ovenschaaltjes.

Bak de crumble circa 20 minuten in het midden van de oven of totdat de kruimellaag mooi goudgeel en gaar is. Laat even afkoelen tot lauwwarm, dan is deze abrikozen crumble het lekkerst. Serveer met een bol zelfgemaakt vanille ijs of een lepel Griekse yoghurt.

 

Er ligt zoveel lekker fruit in de winkel nu, dat ik me iedere keer als ik boodschappen doe niet in kan houden en mijn mandje weer vol gooi. Hoewel ik veel fruit eet (na mijn ontbijt zit ik altijd al aan de 2 stuks per dag…), vind ik het ook heerlijk om er smoothies mee te maken, mee te bakken of desserts mee te maken. Vorige week kwam er een vriendin van me logeren en dat vroeg natuurlijk om lekker eten! Deze mango crumble doet het hier al jaren goed en dit leek me wel een mooi basis recept om een abrikozen variant mee te maken. Ik houd er altijd wel van om 1 persoonsporties te maken, dan kun je het allemaal net ietsje leuker opdienen op tafel. Zo ontstond dus het idee voor dit recept wat hier erg in de smaak viel. Het is ook nog eens super simpel en snel klaar om de oven in te gaan, ideaal dus! Je kunt de abrikozen crumble overigens prima al een paar uurtjes van te voren maken en in de koelkast bewaren totdat ze de oven in kunnen.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.