«

»

jun 24

Abrikozen speculaas taart

Ingrediënten 1 taart (circa 10 stukken):
•    150g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
•    150g suiker
•    3 eieren
•    150g bloem
•    snuf zout
•    5g koek- en speculaaskruiden
•    10 verse abrikozen

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Bekleed een springvorm (doorsnede circa 28 cm) met bakpapier, vet in met boter en bestuif met bloem.

Mix de zachte boter met de suiker circa 10 minuten luchtig. Door het lange mixen krijg je straks een luchtigere taart.

Voeg de eieren een voor een toe waarbij je het beslag steeds mixt totdat het ei volledig is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.

Zeef de bloem, het zout en de kruiden en voeg dit nu toe aan het beslag. Schep er luchtig door heen (niet mixen) totdat het goed gemengd is.

Giet het beslag in de springvorm.

Halveer de abrikozen en verwijder de pit en schil. Druk de abrikozen met de bolle kant naar boven in het beslag.

Bak de taart in 35 minuten in het midden van de oven gaar. Check of de taart gaar is door er met een satéprikker in te steken. Wanneer deze er droog uitkomt is de taart goed.

Zet de vorm met daarin de abrikozen speculaas taart zo’n 5 tot 10 minuten op een rooster om alvast een beetje af te koelen. Snijd vervolgens de zijkanten los en stort deze uit de vorm op het rooster om verder af te koelen.

 

Een paar weken geleden zag ik de verse abrikozen weer in de winkel liggen. Heerlijk om mee te bakken of desserts mee te maken! Op dat moment was het niet zo’n mooi weer en ik vind abrikoos altijd heel goed samengaan met warme smaken. Precies waar ik zin in had! Zo ontstond dus het idee voor deze abrikozen speculaas taart. Ik bakte ‘m op mijn vrije woensdag terwijl Dex in bed lag en nam ‘m de volgende dag mee voor tijdens onze teammeeting. Super lekker!


2 reacties

  1. Jessie Bosschaart

    Lieve Sanne, ik wil binnenkort iets meenemen naar een nieuwe klant, die alleen halal eet en dol is op Limburgse vlaai. Weet jij of zoiets bestaat, of heb je toevallig een recept? Kus van je grote nicht! X

    1. Sanne Arts

      Hey Jessie,

      Eerlijk gezegd weet ik niet precies wat wel en niet halal is. Ik weet het alleen voor vlees maar niet voor andere voedingsmiddelen. Er staan een paar vlaairecepten op mijn blog (kijk maar eens op de zoete lekkernijen pagina) maar denk dat je dan per ingrediënt misschien even moet googelen of er een halal variant beschikbaar is of dat het ingrediënt sowieso al voldoet aan halal richtlijnen.
      Succes!
      Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>