Amandel chocolade cake met vijgen

Amandel chocolade cake met vijgen met logo

Ingrediënten 1 cake:
•    60g amandelmeel
•    40g havermout
•    3 bananen
•    2 eieren
•    3 eetlepels olijfolie
•    100g gedroogde vijgen
•    1 theelepel bakpoeder
•    1 theelepel baking soda
•    1 eetlepel koek & speculaaskruiden
•    1 eetlepel cacao

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Meng het amandelmeel met de havermout, het bakpoeder, de baking soda, de kruiden en de cacao.

Klop de eieren los en voeg de olijfolie hier aan toe. Prak de bananen met een vork. Meng de bananen met het eiermengsel en voeg het geheel toe aan het meelmengsel. Roer met een spatel voorzichtig door elkaar tot een beslag. Het beslag is compacter dan je van bijvoorbeeld een cakebeslag gewend bent maar dit hoort zo.

Snijd de vijgen in kleine stukjes en roer deze voorzichtig door het beslag. Doe het beslag in de cakevorm en bak de amandel chocolade cake met vijgen in circa 50 minuten gaar in het midden van de oven. De cake is goed wanneer je erin prikt met een satéprikker en deze er droog uitkomt.

Wanneer je deze cake, net als ik, als gezond tussendoortje wil eten kun je ‘m prima in plakjes invriezen. Laat de cake eerst helemaal afkoelen en snijd dan in plakken. Verpak iedere plak goed in aluminiumfolie en doe in de vriezer. Nu kun je iedere ochtend een plak uit de vriezer pakken en meenemen naar je werk.

 

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat ik in januari een maandje suikervrij gegeten heb. Dat beviel me wel goed en stiekem zag ik er best tegenop om weer suiker te gaan eten. Ik was bang om veel last van buikpijn te krijgen en zoete dingen misschien niet meer lekker te vinden. Aangezien wij direct na mijn suikervrije periode gingen skiën was het ook een stuk lastiger om door te gaan met gezond eten. Ik besloot toch wat suikervrije dingen mee te nemen op vakantie zodat de overgang ietsje minder heftig zou zijn. De avond voor de vakantie maakte ik daarom nog snel deze gezonde amandel chocolade cake met vijgen. Het resultaat was een heerlijke kruidige cake die mij nog het meest deed denken aan ontbijtkoek. Daar zit alleen een heleboel suiker in dus dan is dit een stuk gezonder alternatief. Deze cake is heerlijk als ontbijt maar is ook het perfecte tussendoortje. De chocolade proef je alleen niet heel erg goed terug. Eventueel zou je daarom nog wat extra cacao kunnen toevoegen.


1 reactie

    • Angele op 10/06/2015 om 20:56
    • Reageer

    Heerlijk, vorige week gemaakt en in delen ingevroren om als snack mee te nemen naar mijn werk. Iedereen doorgestuurd naar je site

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.