Amandel zeezout brownies

amandel-zeezout-brownies-met-logoIngrediënten voor circa 16 stuks
•    180g roomboter
•    180g puur chocolade, in blokjes
•    2,5 ei
•    300g suiker
•    Snuf zout
•    120g bloem, gezeefd
•    60g amandelen
•    Versgemalen zeezout naar smaak

Verwarm de oven voor tot 175 ºC. Vet een brownievorm in met boter en bekleed met bakpapier.

Smelt de roomboter met de chocolade op laag vuur. Roer tussendoor goed door en blijf erbij staan want dit brandt snel aan! Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter 5 min. afkoelen.

Klop ondertussen de eieren met de suiker en een snuf zout dik en romig tot een soort vla. Klop dit goed luchtig, daar krijg je lekkere brownies van.

Meng de chocoladeboter voorzichtig door het eimengsel. Zeef de bloem en spatel deze vervolgens luchtig door het beslag.

Schenk het chocoladebeslag in de vorm en zet een half uurtje in de koelkast. Dit hoeft niet persé maar door dit te doen krijg je lekker smeuïge brownies. Hak, terwijl het beslag in de koelkast staat, de amandelen in grove stukjes. Bestrooi het beslag met de amandelen en royaal met grof versgemalen zeezout. Bak de brownies in de voorverwarmde oven zo’n 30 minuten, totdat de bovenkant krokant is en begint te breken. De binnenkant is dan nog zacht en smeuïg.

Laat de amandel zeezout brownies in de vorm afkoelen en snijd vervolgens in blokjes.

 

Wie houdt er nu niet van brownies? Ik ben er in ieder geval dol op! Een paar weken geleden had ik een housewarming waarbij er amandel zeezout brownies werden geserveerd als dessert. Wat een goed idee! Dat ik hier zelf niet opgekomen was nadat de Tony’s amandel zeezout reep uit kwam! Dus pakte ik mijn eigen favoriete brownie recept erbij en voegde daar amandelen en zeezout aan toe. Wees niet bang bij het doseren van het zout, je moet het wel terug kunnen proeven, die combinatie van zoet en zout maakt deze amandel zeezout brownies juist zo ontzettend lekker.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.