Appel kaneel boterkoek

appel kaneel boterkoek met logo

Ingrediënten voor circa 16 puntjes:
•    250g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
•    250g suiker
•    1 ei
•    snufje zout
•    250g bloem
•    2 eetlepels kaneel
•    20 milliliter melk
•    1 goudreinet

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en vet een springvorm (doorsnede circa 18 cm) in met boter.

Klop de boter met de suiker zacht en roer vervolgens het ei, de kaneel en het zout er door. Zeef de bloem boven het beslag en kneed deze er door totdat een soepel deeg ontstaat.

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en de schil. Snijd in dunne schijfjes.

Duw het deeg in de bakvorm en beleg de buitenste rand dakpansgewijs met de appelschijfjes. Bestrijk de appel en het deeg met een kwastje met melk.

Bak de boterkoek in het midden van de oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

 

Toen ik in Portland was voor werk wilde mijn Amerikaanse collega graag een typisch Nederlands lekkernij bakken. Ik maakte samen met haar een boterkoek. En dat herinnerde mezelf eraan hoe lekker en makkelijk te maken dit ook alweer is. Toen ik begin januari een taart moest bakken voor een collega besloot ik dan ook voor de makkelijke route te gaan en bedacht ik deze appel kaneel boterkoek. Op kantoor viel ie erg in de smaak en zelf vond ik het ook super lekker. En het fijne is, dit recept is echt zo klaar om de oven in te gaan, ideaal toch?!


4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. ziet er mooi uit,
    Doe mij maar een stukje !!!

    1. Hihi dat wordt lastig want deze maakte ik al begin januari. Maarre gelukkig kun je ‘m met het recept nu ook zelf maken 😉
      Xx

    • Laura op 22/07/2017 om 17:09
    • Reageer

    Was lekker, leuk om te serveren als er iemand op bezoek komt! 🙂 Dankjewel

    1. Vond het zelf idd ook een topper! Thnx voor je lieve reactie!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.