«

»

jan 07

Appel kaneel ontbijt trifle

Appel kaneel ontbijt trifle-met logojpg

Ingrediënten voor 2 personen:
• 2 plakjes gezonde amandel kruidencake
• 1 appel
• 4 eetlepels Griekse yoghurt of magere kwark
• snufje kaneelpoeder

Neem 2 glazen en verkruimel boven ieder glas een plak cake. Snijd de appel in blokjes en verdeel deze over de cake. Schep nu in ieder glas 2 eetlepels van de yoghurt op de appel. Bestrooi met kaneelpoeder.

 

Soms zit ik een beetje na te denken over nieuwe mogelijke recepten op mijn blog. Ik vond het wel weer eens tijd voor een ontbijtreceptje en dan het liefst eentje die je ook heel makkelijk op een werkdag klaar maakt. Zelf ontbijt ik vooral gezond. In het weekend wil ik nog wel eens uitpakken met pannenkoeken, eieren of luxe broodjes maar tijdens de werkweek ga ik eigenlijk altijd voor fruit met granen of een plakje gezonde cake. Voor dit recept besloot ik die 2 te combineren en zo ontstond deze appel kaneel ontbijt trifle. Als je de cake in huis hebt is dit recept zo gemaakt. De cake bak je gewoon op een vrije avond of in het weekend en vries je dan in plakjes in en zo staat dit recept altijd binnen no time op tafel. Het is heerlijke kruidig door de cake maar tegelijk ook fris dankzij de appel en de yoghurt. Een goed begin van je dag!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>