Appel kaneel pancakes

Appel kaneel pancakes logo2

Ingrediënten voor circa 8 tot 10 pannenkoekjes:
•    170 milliliter melk
•    1 ei
•    130 gram speltbloem (reguliere bloem kan ook)
•    1 eetlepel bakpoeder
•    1 theelepel baking soda (optioneel)
•    Snufje zout
•    15g ongezouten roomboter
•    1 appel
•    2 handjes rozijnen
•    1 eetlepel kaneel
•    Roomboter om in te bakken.

Smelt de boter in een pannetje. Zeef de bloem met het bakpoeder, de baking soda, de kaneel en het zout.

Klop het ei met een garde door de melk en de gesmolten boter. Voeg nu het bloemmengsel in delen toe en klop steeds goed door totdat het meel is opgenomen. Snijd de appel in hele kleine blokjes en voeg samen met de rozijnen toe aan het beslag.

Doe een klein beetje boter in een koekenpan en doe een sauslepel met beslag in de pan. Als de bovenkant van je pannenkoek belletjes begint te vertonen, draai je ‘m om en bak je de andere kant ook nog even kort gaar. Eventueel kun je 2 pannenkoekjes tegelijk bakken in de pan.

Bestrooi de pancakes nog met wat extra kaneel voor het serveren.

 

Na het kerstpannenkoekjes met chocolate chips experiment van twee weken geleden waren Mark en ik erg enthousiast over dit beslag. In het weekend besloten we er daarom verder mee te experimenteren. Daaruit kwamen deze appel kaneel pancakes, super lekker en daarmee een echt verwenontbijt. Perfect voor op zondag dus! Zoals jullie weten ben ik momenteel suikervrij aan het eten. Dit is door de boter weliswaar niet het gezondste ontbijt maar wel degelijk suikervrij. Ik verwacht ze dan ook nog wel eens op tafel te zetten in de komende periode. Eet jij wel graag suiker? Serveer de pancakes dan met een beetje maple syrup om ze nog lekkerder te maken of bestrooi ze met poedersuiker.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.