«

»

dec 26

Appel kaneel sterren

Appel kaneel sterren-met logo

Ingrediënten voor 8 stuks:
• 16 plakjes roomboter bladerdeeg
• 2 appels (ik gebruikte kanzi)
• 45g rozijnen
• 1 eetlepel suiker + 8 theelepels om te bestrooien
• 1 theelepel kaneel
• 1 ei

Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht).

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en leg apart van elkaar op hun papiertjes op het aanrecht.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine blokjes. Voeg de rozijnen, kaneel en 1 eetlepel suiker toe en huis door elkaar.

Kluts het ei met een klein snufje zout in een bakje. Het zout zorgt ervoor dat de eiwitdraden eruit gaan waardoor je fijner kunt werken.

Bekleed een bakplaat met bakpapier

Neem een plakje bladerdeeg en steek hieruit een grote en een middelgrote ster. Neem de grote ster, leg op de bakplaat en beleg met het appelmengsel. Bestrijk de randen met een kwastje dun met ei.

Neem een volgend plakje bladerdeeg en steek hieruit een grote en een kleine ster. Neem de grote ster en plak deze bovenop de grote ster gevuld met het appelmengsel. Duw de randen goed aan. Nu bestrijk je de bovenste ster dun met ei en plak je de middelgrote ster erop. Bestrijk ook deze weer dun met ei en plak hier de kleine ster op. Ook deze bestrijk je weer met ei. Bestrooi nu met een theelepel suiker.

Herhaal dit 7 keer zodat je 8 mooie bladerdeeg sterren hebt. Bak de appel kaneel sterren in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.

 

Hoewel we waarschijnlijk allemaal nog aan het tweede (of derde) kerstdiner mogen schuiven vandaag, is het op het blog alweer tijd voor een oud & nieuw receptje. Eigenlijk zijn er maar 3 soorten gebak die vaak op tafel verschijnen met de jaarwisseling en dat zijn oliebollen, appelbeignets en appelflappen. Die eerste 2 zijn voor mij wat lastig te maken. Wij hebben namelijk geen buitenruimte in ons huis en een open keuken met een slechte afzuiging. Niet echt een goed idee om oliebollen of appelbeignets te gaan bakken dus 😉 Gewone appelflappen vond ik een beetje saai en dus besloot ik voor deze sterren variant te gaan. Leuk toch? Het is even wat meer werk dan de reguliere appelflap maar wel leuk om te doen en ze zien er toch feestelijk uit? Bijkomend voordeel: de porties zijn meteen iets kleiner en dat is op zo’n avond als oud&nieuw waarbij er vaak al meer dan genoeg eten op tafel staat eigenlijk wel fijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>