Appel peer wortel gembersap

appel peer wortel gembersap (7)

Ingrediënten voor 1 glas sap
•    1 Granny Smith appel
•    1 peer
•    2 winterpenen
•    snufje gember

Voor dit recept heb je een sapcentrifuge nodig.

Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Schrap de winterpenen en snijd de peer door midden en verwijder het klokhuis. Pers het sap met de sapcentrifuge uit de appel, peer en winterpenen met de sapcentrifuge. Voeg een snufje gember toe en roer het sap even goed door.

Serveer direct, dat is het lekkerst. Eventueel kun je een sapje ook invriezen of 1 tot 2 dagen, goed afgesloten, in de koelkast bewaren.

 

Ook dit sapje dronk ik in Maleisië. Eigenlijk houd ik helemaal niet van gember maar het is super gezond dus ik besloot het toch eens te proberen. Ik vroeg wel om slechts een klein beetje. Het resultaat was een heerlijk, beetje kruidig, sapje. Dit vroeg erom het zelf thuis na te maken en dat deed ik dus ook. Dit appel peer wortel gembersap is lekker als kick start van de dag maar ook als oppepper aan het einde van de middag. Voor mij is het inmiddels mijn nieuwe verslaving in de ochtend.  


2 reacties

    • Toos Arts op 16/09/2014 om 12:00
    • Reageer

    Hallo Sanne het ziet er indrukwekkend en heerlijk uit.Ik ga er zeker het een en ander van uitproberen. Bedankt dat je mij de site hebt gemaild. Groetjes Toos.

    1. Hoi Toos,

      Bedankt voor het compliment 🙂
      Ben benieuwd wat je gaat maken en of je het lekker vindt!

      Groetjes, Sanne

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.