Arabische aubergine crème

Ingrediënten voor 3 personen (voorgerecht):
•    1 aubergine
•    1 sjalotje
•    2 eetlepels olijfolie
•    300ml groentebouillon
•    1 theelepel ras el hanout kruiden
•    4 flinke eetlepels Skyr (of andere dikke yoghurt)
•    50g zachte geitenkaas
•    3 theelepels granaatappelpitjes

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Snipper het sjalotje en snijd de aubergine in blokjes. Doe de olijfolie in een wokpan en fruit hierin het sjalotjes goudbruin in circa 4 minuten.

Voeg de aubergine blokjes toe en wok ze een paar minuten mee.

Giet de bouillon in de wok en breng aan de kook. Voeg de ras el hanout kruiden toe. Stoof de aubergine in 8 tot 10 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt.

Schep de Skyr erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken totdat de aubergine zacht is.

Pureer het aubergine mengsel met een staafmixer tot een smeuïg geheel en laat een beetje afkoelen. Verdeel de aubergine crème over 3 glaasjes. Zet in de koelkast om verder koud te worden.

Verdeel voor het serveren de granaatappelpitjes over de glaasjes en verkruimel de geitenkaas erover.

 

Begin augustus kwam er een collega van me eten. Als hoofdgerecht maakte ik tonijnsteak met avocadosaus en gepofte zoete aardappel. Het menu kon dus nog wel wat extra groentes gebruiken vandaar dat ik besloot om een vegetarisch voorgerecht te maken. Dat werd deze Arabische aubergine crème. Heerlijk zacht van smaak en structuur. De granaatappelpitjes geven ‘m toch een beetje bite en zijn er lekker fris bij.  


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.