«

»

mei 28

Arabische hotdogs

Arabische hotdogs met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    12 pitabroodjes
•    12 lamsworstjes
•    1 portie tzatziki
•    1 portie zoete aardappel ricotta spread
•    Tropische komkommer salade
•    100g ijsbergsla
•    200g feta

Maak de tzatziki volgens dit recept en de zoete aardappel ricotta spread volgens dit recept.

Bak de pitabroodjes volgens dit recept of bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak de tropische komkommer salade en snijd de feta in blokjes.

Bak de lamsworstjes in de koekenpan of grillpan in circa 5 tot 10 minuten gaar in een scheutje olijfolie. Keer regelmatig om. Grillen op de barbecue kan natuurlijk ook.

Zet alles in bakjes op tafel en laat iedereen zijn eigen broodjes maken. Wij aten ze als volgt.
Snijd de broodjes open en besmeer de ene zijde met zoete aardappel ricotta spread en de andere kant met tzatziki. Verdeel de sla over de broodjes gevolgd door de tropische komkommersalade en de worstjes (snijd die door midden). Bestrooi met de feta en leg de bovenkant van het broodje erop.

 

Wij houden van burgers en hotdogs. Een van beide staat hier eigenlijk iedere week wel een keer op het menu. We blijven altijd nieuwe varianten proberen. In het lange Pinksterweekend kwamen er vrienden eten en spelletjes spelen. We besloten het onszelf niet te moeilijk te maken en gingen voor deze Arabische hotdogs. De spreads, salade en broodjes maakten we ’s middags al dus toen ons bezoek er eenmaal was hoefden we nog maar heel even de keuken in. Ideaal! En uiteraard smaakten de broodjes super lekker! Ideaal van deze manier van eten vind ik ook dat iedereen zijn/haar eigen broodje kan maken waardoor iedereen het eigenlijk wel lekker vindt.  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>