Asperge gratin

asperge gratin met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    1kg witte asperges
•    250g mascarpone
•    100 milliliter volle yoghurt
•    ½ bosje peterselie
•    ½ bosje bieslook
•    Paar takjes dragon
•    Versgemalen peper naar smaak
•    75g geraspte kaas (jong belegen)

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Schil de asperges en snijd ze in drieën. Kook ze circa 5 minuten en giet af.

Hak ondertussen de kruiden fijn. Meng deze door elkaar met de mascarpone en yoghurt.  Proef en breng verder op smaak met versgemalen peper.

Vet een ovenschaal in met olijfolie of boter. Meng de asperges met het roommengsel en doe ongeveer de helft in de ovenschaal. Bestrooi met circa 1/3 deel van de kaas. Doe hier de rest van het aspergemengsel op en bestrooi met de overige kaas.

Gratineer de asperges in circa 20 minuten in het midden van de oven goudbruin. Bestrooi eventueel nog met wat verse kruiden. Serveer direct.

Bron: mama

 

Een tijdje geleden waren we bij mijn ouders eten. Mijn moeder kan heel goed koken (ik heb het niet van een vreemde) en had lekker uitgepakt. We aten varkenshaas in paprikaroomsaus met krieltjes en deze aspergegratin. Hoewel ik uit Limburg, hét ultieme asperge gebied, kom ben ik niet altijd een even groot fan van het witte goud. Op traditionele wijze bereid vind ik ze altijd zo door je keel glibberen. Maar deze asperge gratin vond ik echt super lekker! Heerlijk romig en de asperges behouden een lekkere bite. De foto is een snelle met de telefoon en daardoor niet super goed geworden maar het gerecht smaakt er niet minder om!


2 reacties

    • Laura op 18/09/2017 om 19:12
    • Reageer

    Lekker van smaak maar de asperges waren bij mij nog hard. Denk dat 5 minuten koken wat te kort is. Ga het de volgende keer nog eens doen met 10 minuten kooktijd. Groetjes Laura

    1. Wat vervelend want harde asperges zijn idd niet lekker! Ligt ook veel aan de dikte van je asperges; ik koop meestal hele dunne omdat ik die lekkerder vind.
      Fijn dat je de smaken wel lekker vond!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.