«

»

jun 12

Aspergesoep

aspergesoep met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    1 ui
•    500g geschilde asperges
•    Scheutje olijfolie
•    600 milliliter bospaddenstoelenbouillon
•    75 milliliter volle melk
•    Versgemalen peper naar smaak

Snipper de ui en snijd de asperges in drieën. Houd ongeveer 200g van deze stukken asperge apart en zorg er daarbij voor dat dit niet de kopjes of onderkanten zijn.

Verhit een scheutje olijfolie in een soep pan en fruit hierin de ui en de overige 300g van de asperges in aan. Bak circa 5 minuten en voeg dan de bouillon toe.

Laat circa 20 minuten op laag vuur zachtjes koken. Grill in de laatste 5 minuten de stukjes asperges op hoog vuur in een beetje olijfolie. Breng deze op smaak met versgemalen peper.

Voeg de melk toe. Zeef de soep. Eventueel kun je de zachtgekookte asperges ook in de soep laten zitten maar ik vind dat zelf niet zo lekker. Breng op smaak met versgemalen peper.

Verdeel de soep over de borden of kommen en verdeel de gegrilde asperges hierin.

 

Dit asperge seizoen heb ik de smaak lekker te pakken. Waar ik eigenlijk niet zo van witte asperges houd heb ik ze dit jaar helemaal ontdekt. Na de gratin en de quiche maakte ik ook deze aspergesoep (en nog een ander voorgerecht wat volgende week online komt). Wij vonden het een topper! Mark at overigens wel gewoon de zachtgekookte asperges in de soep en als je daarvan houdt is het natuurlijk ook zonde om die niet te gebruiken. Maar de crunchy stukjes gegrilde asperges zijn ook wel echt een lekkere toevoeging.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>