Authentieke Valenciaanse paella + WINACTIE

DSC_0358

Ingrediënten voor 4 personen:
•    400g paella rijst (dit is rijst met een ronde korrel ipv reguliere lange korrel)
•    700g kippenbouten en/of kippenvleugels
•    400g konijnenbouten (verkrijgbaar bij de betere slager of poelier)
•    300g snijbonen
•    200g witte reuzenbonen (blik van Bonduelle)
•    1 vleestomaat
•    1 theelepel zoet gerookt paprikapoeder (“pimenton dulce”, verkrijgbaar bij Dille & Kamille)
•    1/2 takje verse rozemarijn
•    5 eetlepels olijfolie
•    800ml sterke, niet te zoute, kippenbouillon

Voor dit recept heb je een paella pan nodig. Heb je die niet? Lees dan snel verder hoe jij er een kan winnen via Uit de pan van San!

DSC_0347Snijd de kip en het konijn in stukken van circa 5 cm. Snijd langs de botten af zodat je vlees zonder botjes in je paella hebt. Rasp de tomaat, het velletje wat over blijft kun je weggooien.

Maak de pan goed heet en giet de olie erin. Braad de kip en het konijn totdat ze bijna gaar zijn. Voeg nu de snijbonen toe en braad deze 5 tot 7 minuten mee.

Voeg de witte bonen en geraspte tomaat toe. Wanneer het vocht van de tomaat is opgenomen voeg je het paprikapoeder toe. Giet de bouillon erop en verdeel de rijst over de pan. Haal de naalden van de rozemarijn en voeg dit toe aan de rijst. Gaar de rijst eerst 5 minuten op hoog vuur en draai het vuur daarna zo laag mogelijk. Voeg eventueel nog wat saffraan toe voor een extra gele kleur (dit proef je niet want saffraan heeft een neutrale smaak).

Wanneer het vocht van de bouillon is opgenomen door de rijst (na circa 15 minuten) zet je het vuur uit. Voeg tussendoor geen extra vocht toe en roer niet teveel door. Dek de paella af met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten voor het serveren.

Wil je echt Spaans eten? Zet de paella dan op tafel en laat iedereen uit de pan eten.

Bron: Frank (& de Valenciaanse familie)

 

Mark heeft familie in Valencia en de afgelopen 2 jaar zijn wij daar geweest om ze op te zoeken en van de zon en het Spaanse eten te genieten. De familie heeft een huisje aan het strand ten noorden van Valencia en wij hadden het geluk dat we daarmee naar toe mochten waar er in een gigantische pan authentieke Valenciaanse paella voor ons bereid werd. Heerlijk! Dit is met stip de lekkerste paella die ik ooit gehad heb.
paella valenciaPaella doet mij dan ook altijd denken aan vakantie en past wat mij betreft perfect bij de zomer. Al lang stond het op mijn lijstje om het recept uit Valencia te vragen en deze paella zelf te maken. Ik had alleen geen paella pan. Daar kwam dit weekend echter verandering in, want van Kookpunt.nl kreeg ik deze mooie pan toegestuurd.

Hij is perfect voor dit recept en super handig in gebruik met een goede anti-aanbaklaag. Bij Kookpunt vind je overigens nog veel meer fijne paella pannen. Maar wat helemaal leuk is: ik mag er ook eentje weggeven. Wil jij deze pan winnen? Laat dan hieronder een reactie achter met een geldig e-mailadres (dit wordt niet gepubliceerd) waarin je vertelt waarom jij deze pan wil winnen. Ik zou het leuk vinden om te lezen wat voor paella jij erin wil maken. Let op, als je nog niet eerder een reactie hebt achtergelaten op Uit de pan van San, moet je reactie eerst goedgekeurd worden voordat deze zichtbaar wordt, dit kan soms een dag duren. Maak extra kans om de paella pan te winnen door dit bericht op Facebook te delen met je vrienden. Je kunt reageren tot en met woensdag 16 juli. Op donderdag 17 juli wordt de winnaar hier bekend gemaakt.

De winactie is afgelopen, je kunt helaas niet meer meedoen.


32 reacties

Naar het reactie formulier

    • Frank op 06/07/2014 om 23:54
    • Reageer

    Hey Sanne, hij ziet er mooi en erg lekker uit. Jammer dat ik hem niet kan proeven, wie weet de volgende keer!
    Leuke recepten

    1. Hoi Frank,

      Dank je wel & bedankt ook voor het recept!
      Volgende keer als we in Valencia zijn kunnen jullie op het strand liggen en kan ik de paella maken 😉

      Groetjes, Sanne

  1. Ik zou heel graag deze paella pan willen omdat ik dan mijn familie een keer kan uitnodigen om op een zomerse dag heerlijk van de zon en paella te genieten.
    Ik maak paella vaak met verschillende soorten vis en gamba’s erin, verder lekker met zwarte olijven en varieren met mooie groenten zoals paprika, brocolli en courgette.

    1. Dat klinkt ook erg lekker! Dat ga ik zeker ook een keer proberen.
      Groetjes, Sanne

    • Anita H. op 07/07/2014 om 10:21
    • Reageer

    Deze pan wil ik winnen omdat ik dan echt een goede drijfveer heb om eindelijk eens paella te maken. In de loop van de tijd heb ik best wel wat recepten verzameld. Op vakantie in Spanje heb ik dit gerecht ook enkele malen gegeten. Zalig. Overigens: ik vind zelfs diepvriespaella uit de supermarkt hartstikke lekker. Welke paella? Ik wist niet eens dat er een onderverdeling is. Ik bekijk t.z.t. gewoon wat recepten denk ik. En ik haal er eentje uit die me aanspreekt en waarbij ik de ingrediëntenlijst niet te ingewikkeld vind.

    1. Hoi Anita,

      Leuk dat je meedoet met de actie & leuk om te horen dat jij ook fijne vakantie herinneringen hebt aan Spaanse paella!

      Groetjes, Sanne

  2. Ha Sanne,
    Ik heb zelf nog nooit paella gemaakt, maar ik wil jouw recept wel een keer gaan maken.
    Maar daar heb ik wel een mooie pan voor nodig natuurlijk. Dus daarom zou ik hem wel graag willen winnen.

    Hasta la vista, Ria

    1. Hoi Ria,

      Leuk om te horen dat je enthousiast bent over mijn recept!
      Succes met de winactie!

      Groetjes, Sanne

  3. Ha Sanne, ziet er heerlijk uit.
    Ik maak wel eens paella.
    Ik doe het vaak met allerlei soorten vis zoals garnalen witvis , mosselen enz.
    Dan vind ik het lekker met courgette, wortelen uien champignons, prei, en vaak groente wat ik in huis heb.
    Erwtjes eronder is ook nog lekker.
    Ik heb geen paellapan, dus die zou wel welkom zijn.
    Succes met jou site.
    Ziet er allemaal goed uit.
    Groetjes Thea

    1. Hoi Thea,

      Hmmm dat klinkt ook heerlijk inderdaad! En bedankt voor het compliment 🙂

      Groetjes, Sanne

    • Sanne op 07/07/2014 om 22:29
    • Reageer

    Ha Sanne,
    Ik zou graag een keer voor mijn naamgenootje je eigen paella recept maken in die mooie pan, maar dan uiteraard met een lekker stukje brie toegevoegd aan het recept:) Olé
    X Sanne

    1. Hey San,

      Misschien is het sowieso een goed idee wat meer recepten met brie erin te posten!
      Ga de komende even nadenken of ik daar nog wat lekkere recepten mee heb, behalve op een toastje natuurlijk 😉

      Groetjes, Sanne

    • Tineke op 07/07/2014 om 22:34
    • Reageer

    He Sanne,

    Paella doet me altijd denken aan de tijd dat ik in Spanje woonde, wanneer we elke zondagmiddag paella aten. Na slechts een paar uur slaap en teveel wijn de avond tevoren, was ik dan altjjd bezig de enge schelpjes en inktvissen er tussenuit te vissen. Ik zou dan ook erg graag een eigen paella pan willen hebben zodat ik zelf kan beslissen watik erin doe! Dit recept klinkt overigens erg lekker!!!
    groetjes, tineke

    1. Hoi Tineke,

      Dat klinkt heerlijk zeg! In de Spaanse zon paella eten is toch het lekkerst natuurlijk!

      Groetjes, Sanne

    • Peggy op 08/07/2014 om 07:56
    • Reageer

    Jaaaa een echte Pan van San winnen, wie wil dat nou niet! Ik zou hem graag winnen om paella met kokosroom in te maken, beetje Azië toevoegen aan de mediteraanse keuken:) OF zodat jij de volgende keer bij ons paella kan maken 😛
    Lekkerrrrr

    1. Hmmm paella met Aziatische invloeden, dat klinkt inderdaad als een lekker experimentje! Ik ga ‘m onthouden.
      Groetjes, Sanne

    • Guido op 08/07/2014 om 11:51
    • Reageer

    Beste Sanne,

    Wat een leuke kookblog en lekkere recepten! De aardbeienkwarktaart was afgelopen weekend een groot succes tijdens mijn verjaardag :). Deze paella spreekt mij ook erg aan, maar het ontbreekt mij nog aan zo’n mooie paellapan natuurlijk. Afgelopen mei ben ik met mijn vriendin nog in Valencia geweest en toen hadden we het er al over om straks in ons nieuwe huis een keer zelf paella te gaan maken. In het nieuwe huis hebben we namelijk eindelijk een groot genoeg fornuis met ‘wokpit’ om dit soort gerechten te maken. In Valencia hebben we de ‘paella de bogavante (kreeft)’ gegeten bij restaurant Arribar (http://restaurantearribar.com/), echt een aanrader! Dan heb jij ook een keer vrij van het koken als je weer daar op vakantie bent.

    Heel veel succes met je blog nog en ik ben alweer benieuwd naar het volgende recept.

    Groetjes,

    Guido

    1. Hoi Guido,

      Bedankt voor het compliment en leuk om te horen dat de aardbeien kwarktaart in de smaak viel 🙂 Nog gefeliciteerd met je verjaardag!
      Paella met kreeft klinkt ook heerlijk!
      Bedankt voor de restaurant tip, die ga ik zeker onthouden voor ons volgende tripje naar daar.

      Groetjes, Sanne

    • Marijke op 08/07/2014 om 16:38
    • Reageer

    ik maak de paella meestal met veel groenten erin, boontjes, paprika, bloemkool of brocolli, courgette, wortel
    en eventueel blokjes kipfilet .
    Ik zou het leuk vinden om de paellapan te winnen om op een mooie zomeravond op tafel te kunnen zetten en van een lekkere paella te genieten met een lekker glaasje sangria erbij.
    Dus, laat die pan maar deze kant op komen.

    Groetjes, Marijke

    1. Hoi Marijke,

      Dat klinkt inderdaad ook erg lekker & met Sangria erbij heb je het Spaanse gevoel natuurlijk helemaal te pakken 🙂

      Groetjes, Sanne

    • Marieke op 08/07/2014 om 20:43
    • Reageer

    Ha Sanne,

    Als ik die pan zou winnen komt mijn Spaanse huisgenootje toch nog eens van pas en kan zij mooi een echte paella op tafel toveren. Zij blij, ik blij! (wow, that’s a first 😉 )

    Groetjes,
    Marieke

    1. Hahahaha dat is inderdaad win win 😉

    • Ellen op 08/07/2014 om 21:09
    • Reageer

    Hi Sanne,
    Wat een heerlijk recept weer, ik krijg honger als ik het plaatje zie 😉 ik maak zelf altijd paella met chorizo, kip en reuze garnalen. Je hoeft dan amper kruiden toe te voegen omdat er al zoveel smaak van de chorizo komt.
    Als ik de pan win, ga ik jouw recept er direct in uitproberen 😉
    Groetjes,
    Ellen

    1. Hmmm dat klinkt ook lekker zeg!
      In mijn volgende paella wil ik inderdaad ook in ieder geval garnalen proberen.

      Groetjes, Sanne

    • Louise op 09/07/2014 om 02:15
    • Reageer

    Allereerst leuke site en leuke winactie.
    Net terug van voorseizoensplek op de camping.
    Weekenden lang eten gemaakt in de skottel paellapan.
    Hopelijk kan ik nu de “echte” paellapan thuis proberen met heerlijke getechten voor het het hele gezin.

    1. Hoi Louise,

      Dank je wel voor het compliment.
      Veel succes met winnen!

      Groetjes, Sanne

    • Brigit op 09/07/2014 om 07:11
    • Reageer

    Hey Sanne,

    Wat een fijne website met lekkere recepten! Mocht ik de paella pan winnen, dan zou ik voor het eerst in mijn leven paella gaan maken 🙂

    Groetjes
    Brigit

    1. Hoi Brigit,

      Leuk om te horen dat je de website fijn vindt, bedankt voor het compliment!
      Het zou natuurlijk wel leuk zijn om voor het eerst paella te gaan maken, succes met winnen!

      Groetjes, Sanne

  4. Wat lekker! Mijn vriend zeurt al tijden dat ik paella moet maken. Hij at dat vroeger thuis, maar dan wel uit een pakje van Knorr. Daar zit ik niet op te wachten. Verder houdt hij enorm van zeevruchten en ik totaal niet.

    Maar ik denk dat de eerste paella die ik zou maken dan toch eentje met zeevruchten zou zijn, gewoon voor hem. En daarna probeer ik jouw recept eens, klinkt goed!

    1. Hoi Mirne,

      Wat lief dat dan toch een keer paella met zeevruchten wil maken 🙂
      Succes met winnen!

      Groetjes, Sanne

  5. Hi Sanne!
    Wat leuk een winactie, wel zielig alleen dat konijntje in de paella 😉 (moeten wij zeggen die hier gewoon paard en ezel eten…). Ik denk dat wij die Pan van San straks hard nodig hebben om in de vakantiesferen te blijven als we na ons jaar reizen terugkeren naar het koude kikkerlandje 😉
    X Jeem

    1. Ja zo’n paella houdt de zomersfeer er nog even in! Weten jullie al wanneer jullie terugkomen of voorlopig nog geen plannen?
      xx

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.