Avocado tonijnsalade

Ingrediënten voor 1 bakje:
•    100g tonijn uit blik
•    1 rijpe avocado
•    1 theelepel sambal oetlek
•    2 eetlepels Skyr (of andere dikke yoghurt)

Laat de tonijn uitlekken.

Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en leg op een snijplank. Prak dit nu zo fijn mogelijk met een vork.

Meng de avocado met de tonijn, sambal en Skyr en serveer bij de lunch of bij een borrel.

 

Wij zijn hier thuis dol op avocado. Vooral in het weekend gaan ze er in rap tempo doorheen. Tegenwoordig maken we vaak een avocado mash (met een vork zoals hierboven beschreven) en smeren dat op een broodje met een paar extra dingetjes erbij. Heerlijk! En toen bedacht Mark ineens de avocado tonijnsalade. Je zou ‘m ook wel gezonde tonijnsalade kunnen noemen. Door de combinatie van avocado en Skyr wordt deze salade heerlijk romig en de sambal geeft ‘m net dat beetje extra pit. Wat mij betreft doet ie niet onder voor een reguliere tonijnsalade dus wij gaan ‘m zeker vaker maken. En stiekem heb ik ook al een variatie bedacht…


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.