Baba ganoush

DSC_0293

Ingrediënten voor 1 bakje
•    1 aubergine
•    Olijfolie om de aubergine mee in te strijken
•    1 eetlepel tahin (sesampasta verkrijgbaar in de supermarkt)
•    sap van 1/2 citroen
•    1 theelepel komijn
•    10 takjes peterselie
•    10 takjes bieslook
•    Eventueel 3 eetlepels granaatappelpitjes

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Was de aubergine, prik in met een vorm en bestrijk met olijfolie. Leg de aubergine in een ovenschaal en rooster 45 minuten in de oven.

Laat de aubergine iets afkoelen. Snijd dan in de lengte door midden en lepel het vruchtvlees eruit. De schil gebruik je niet en kun je dus weggooien.

Voeg de tahin, de komijn en het citroensap toe aan het vruchtvlees van de aubergine. Pureer dit mengsel met de staafmixer tot een gladde baba ganoush.

Knip de peterselie en bieslook fijn en roer door de baba ganoush. Voeg eventueel nog 3 eetlepels granaatappelpitjes toe voor extra frisheid.

Inspiratie: Uit Pauline’s keuken

 

Onlangs was ik met Mark zijn familie uiteten bij de Libanees waar we onder andere baba ganoush voorgeschoteld kregen. Ik vind dit heerlijk en besloot dat het hoog tijd werd dit eens zelf te maken. Iedere dag bekijk ik het blog van Pauline en vaak zie ik hier inspirerende recepten op voorbij komen. Ik besloot dan ook op haar blog op zoek te gaan naar een recept. Ik paste het hier en daar wat aan en dit is het resultaat. Een heerlijk frisse baba ganoush. Super lekker om pita broodjes in te dippen maar ik vind het ook erg lekker als broodbeleg tijdens de lunch in combinatie met wat salade, avocado en vlees of kaas. Wij aten deze baba ganoush echter helemaal op bij heerlijke hotdogs. Het recept daarvan lees je hier!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.