«

»

feb 13

Banaan ontbijt pannenkoekjes

Banaan ontbijt pannenkoekjes met logo

Ingrediënten voor 6 pannenkoekjes:
•    1 banaan
•    2 eieren
•    Optioneel: 1 theelepel bakpoeder
•    Optioneel: 2 eetlepels havermout
•    Olijfolie of roomboter om in te bakken

Mix de banaan met de eieren totdat je een glad beslag hebt. Mix hier het bakpoeder en de havermout doorheen.

Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan op middelhoog. Bak de pannenkoekjes in de pan. Je kunt er eventueel meerdere tegelijk in de pan bakken. Gebruik ongeveer 1 sauslepel beslag per pannenkoekje.

Wanneer je net als ik graag een pannenkoek in een vormpje wil bakken dan zet je het vormpje in de olijfolie in de pan en giet je vervolgens het beslag in het vormpje. Wanneer de onderkant van de pannenkoek gaar is haal je het vormpje er af en draai je het pannenkoekje om.

Let op de banaan ontbijt pannenkoekjes garen best snel dus draai ze op tijd om verbranden te voorkomen.

 

Morgen is het Valentijn. Zelf doe ik er helemaal niets aan dit jaar en dat is maar goed ook want Mark is niet eens thuis. Maar als jij nu wel gewoon thuis bent en zin hebt in een lekker ontbijtje dan is dit echt een goed idee! Ook zonder hartjesvormpje en ook als je niet aan Valentijn doet maar gewoon iets lekkers wil ontbijten. Deze pannenkoekjes zijn snel klaar en hartstikke gezond! Je kunt de havermout en het bakpoeder eventueel ook weglaten. Maar zelf houd ik wel van luchtige pannenkoeken (en die krijg je door het bakpoeder) en de havermout zorgt ervoor dat je voldoende energie uit dit ontbijt haalt. De pannenkoekjes zijn zo al heerlijk van smaak maar wil je het extra feestelijk maken serveer ze dan met maple syrup, vers fruit of poedersuiker. Fijn weekend!


2 reacties

  1. Renée

    Heb ze nét gemaakt en ze zijn heerlijk!! Een goed begin van het weekend!! Yummie!!

    1. Sanne Arts

      Wat leuk om te horen, dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>