«

»

aug 30

Behind the scenes: augustus 2017

In augustus werd het gelukkig weer wat relaxter op werk waardoor ik weer een beetje op adem kon komen. Op woensdag had ik een lekker dagje met Dex en ging ik ’s middags nog even langs bij een vriendin die verlof heeft. Gezellig! Verder rommelde ik wat in huis en maakte ik Arabische wraps, jammie! Op vrijdag nam ik lekker de middag vrij en ging ik lunchen met een vriendin bij het Vlaamsch Broodhuys. Gezellig bijkletsen en heerlijk eten, een fijn begin van het weekend. Daarna kwamen mijn ouders Dex ophalen zodat Mark en ik weer eens met z’n tweeën uiteten konden.

Mark nam me mee naar Yamazato, super lekker!! Het was een beetje alsof we weer in Japan waren want het grootste deel van het personeel was ook Japans en sprak geen Nederlands. Na het eten dronken we nog een cocktail in de bar met uitzicht over heel Amsterdam voordat we terug naar huis gingen. Een top avond!

Op zaterdag ging ik lekker sporten. Het was een heftige les en ik was volledig gesloopt toen ik thuis kwam maar dat was eigenlijk wel lekker. Daarna ging ik Dex achterna richting mijn ouders voor een relaxte middag en avond. Op zondag gingen we met z’n drietjes lekker lunchen op het terras en deden we het verder rustig aan. Een fijn weekend dus!

We aten ’s avonds okonomiyaki en troffen alvast wat voorbereidingen voor de wraps met kip en avocado op maandag. Op dinsdag aten we gevulde puntpaprika’s die we ook een dag eerder al voorbereid hadden. Ik probeer dit steeds vaker te doen om de drukke avondspits (met kind ophalen, kind eten geven, zelf nog eten, kind naar bed en nog de fles, etc.) ietsje relaxter te maken en dat bevalt erg goed!

Op woensdag sportte ik ’s ochtends thuis terwijl Dex lag te slapen en nam ik hem nog even mee de stad in. ’s Avonds kwam er een collega eten en maakte ik Arabische aubergine crème, tonijnsteak met avocadosaus en gepofte zoete aardappels uit de oven en als dessert een mango tiramisu (volgende week online). Donderdagavond stond er weer eens pasta met chorizo op het menu. Dit was al heel lang geleden maar het smaakte weer zo lekker dat we dit toch snel weer gaan maken. De rest van de avond spendeerde ik nog wat tijd om te bloggen.

Het weekend was fijn. Vrijdagavond hielden Mark en ik een spelletjes marathon waarbij ik bijna alles verloor. Op zaterdagochtend gingen we op kraamvisite bij vrienden. Zo leuk!!! En bizar wat een verschil met Dex dat al is, het gaat zo hard! Later die dag gingen we naar vrienden in Brabant waar we een gezellige avond hadden en bleven slapen. Op zondag gingen we namelijk nog naar andere vrienden en hadden we de verjaardag van Mark zijn oma. Al met al een leuke maar ook een beetje een volle dag en we waren aardig gesloopt toen we weer thuis waren. Gelukkig hoefden we niet meer te koken want we hadden zaterdag alvast quinoa salade met gerookte zalm gemaakt.

In de week die volgde hadden we een vrij rustig programma dus was er tijd om weer wat nieuwe receptjes te proberen. We maakten weer een nieuwe variatie met onze favoriete spelt wraps, dit keer met tropische kip, ik maakte weer eens geroosterde paprikasoep en we aten Italiaanse biefstuk salade want na het succes van de Thaise versie vond ik het tijd voor een beetje variatie. Mark is namelijk dol op biefstuk en op deze wijze vind ik het ook erg lekker. Win win dus 😉 Ook had ik lekker de tijd om 2 avonden te sporten.

Op donderdag vertrok ik vervolgens naar Wijk aan Zee voor een avond en dagje team building. Super leuk en heerlijk om even uit te waaien aan het strand. Vanuit daar kon ik direct de trein in om het hele land door te cruisen naar Zuid-Limburg waar we een weekendje weg hadden gepland met mijn familie. Lekker wandelen op zaterdag, veel met Dex knuffelen en op zondag ging ik samen met Mark en mijn broer wielrennen. Pff dat was wel even zwaar door die heuvels en ook gezien het feit dat ik me de laatste keer dat ik op zo’n fiets zat niet kon herinneren en de laatste spinning les ook ruim een jaar geleden was. Toch was het heerlijk om weer even echt actief bezig te zijn maar na ruim 40 kilometer vond mijn rug (en ik ook trouwens) het wel welletjes. Weer terug in Amsterdam maakten wij snel wraps en ging ik heel vroeg naar bed want ik was gesloopt.

Ook in die week werd er weer flink gesport. Op maandag ging ik zwemmen en woensdagavond was het weer tijd voor een Back in shape bootcamp. We aten vrij snel en simpel: o.a. een restje chorizo pasta, okonomiyaki en quinoa salade. Op woensdag had ik een zeer productieve ochtend met knutselen, boodschappen, hapjes maken voor Dex (een geroosterde groentepuree die ik zelf stiekem ook super lekker vind) en bloggen. Tijd om lekker van de zon te gaan genieten toen Dex weer uit bed kwam. We gingen lunchen bij een vriendin op het terras. Heerlijk!

Vrijdagavond dook ik na een heisessie met werk om 20u nog de keuken in om alvast carrotcake cupcakes en brownies te maken voor Mark zijn verjaardag. Zaterdagochtend maakte ik de millionaires brownies af en ging ik weer lekker sporten. ’s Middags deden we een drankje met vrienden op het terras en gingen we met z’n drietjes nog even naar de kinderboerderij en de speeltuin met Dex die de schommel inmiddels geweldig vindt. Heerlijke middag! Op zondag was Mark jarig, we hadden een lekker relaxte ochtend met z’n drietjes. ’s Middags kwam er familie en ’s avonds gingen met vrienden eten bij de Thai bij ons om de hoek gevolgd door een borrel bij ons. Heerlijk weekend.

De maand eindigde weer met terug in het strakke regime van sporten en gezond eten. Maandagochtend had ik nog steeds mega spierpijn van mijn sportles van zaterdag maar ik ging toch weer lekker zwemmen. Zo’n lekker begin van de dag!

En daarmee is ook augustus al weer bijna voorbij. Snel door naar september waarin wij lekker op vakantie gaan waar ik heel erg veel zin in heb! Daardoor zullen er wel wat minder artikelen online komen de komende weken want tijdens mijn vakantie ga ik niet bloggen maar gewoon lekker van ons gezin genieten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>