Behind the scenes: december 2015

En toen was het alweer de laatste dag van het jaar. Voor mijn gevoel is december voorbij gevlogen. De eerste week waren we natuurlijk net terug van onze vakantie in Jamaica. Het was druk op werk en met bloggen, er stonden heel veel bruiloftsafspraken en ik kwam maar niet over m’n jetlag heen. Super irritant, ’s avonds wakker liggen en ’s ochtends doodmoe. Geen hele fijne week! Hoewel de afspraak waarbij we onze trouwringen gingen ontwerpen dan wel weer erg leuk was!

IMG_0420In het weekend was het natuurlijk Sinterklaas. Op vrijdagavond speelden wij een dobbelspel met mijn familie waarbij we vooral heel veel gelachen hebben. Zaterdag ging ik mijn trouwjurk doorpassen, waar ik gelukkig nog steeds helemaal verliefd op was. Werd weer helemaal blij toen ik ‘m aan had 🙂 ’s Avonds uiteten bij ’t Zusje in Venray, aanrader! En we werden nog verrast met wat kleine kadootjes door mijn moeder. Zondag was ik helemaal gesloopt maar besloot ik toch een klein rondje te gaan hardlopen, erg fijn.

Ook de tweede week van december was niet top. Ik was nog steeds mega druk waardoor m’n hoofd overliep en ik nogal in de stress raakte. Heel irritant! Daardoor sliep ik ook slecht wat nog slopender was. Gelukkig gingen er een paar afspraken die ik had niet door in die week waardoor ik iets meer ruimte had om dingetjes af te maken. Zo stuurden we de uitnodiging naar de drukker en was ik druk met het bloggen van alle kerstrecepten. Die werden gelukkig goed gelezen en enthousiast ontvangen wat een fijne energie boost gaf!

IMG_0503 IMG_0567
Op vrijdag hadden we Sinterkerst voor het werk waarbij we o.a. pannenkoeken gingen bakken in een dakloze opvang. Mooi om te zien dat je mensen zo blij kunt maken met zoiets kleins. ’s Avonds had ik een afscheidsfeestje van een vriendin die gaat emigreren. Beetje dubbel maar wel een gezellige avond. De volgende ochtend werd ik door mijn vriendinnen verrast met mijn vrijgezellen, super leuk! De dag begon met een brunch in het ouderlijk huis gevolgd door Wie is de Mol in Den Bosch (aangekondigd door Art Rooijakkers himself), gezellig borrelen, lekker eten, een leuke quiz en natuurlijk nog de kroeg in. Kortom een hele geslaagde dag, lieve meiden nogmaals bedankt hiervoor!!!

IMG_0537 IMG_0553
Zondag kwam ik enigszins geradbraakt thuis maar toch lukte het ons nog om een heleboel dingen voor de bruiloft te regelen. Dat gaf weer wat rust en ruimte. Maandag had ik nog een dagje vrij om m’n broer uit te zwaaien die vertrok om te gaan werken in China. Heel tof voor hem, wat minder leuk voor de thuisblijvers. Verder kon ik die dag nog een aantal nieuwe recepten koken en fotograferen en lekker vooruit werken voor m’n blog. Het was ook maar een korte werkweek want vrijdag was ik weer vrij, toen gingen we in ondertrouw!

IMG_0669 IMG_0665
We begonnen de dag met een uitgebreid ontbijt en togen toen naar het gemeentehuis. De romantiek was ver te zoeken maar wij waren blij dus wat maakt het uit 😉 Weer thuis natuurlijk geproost met een glaasje bubbels op deze mijlpaal en toen lekker gelunchd met gevulde varkenshaas. ’s Middags nog even een meeting met onze ceremoniemeester die ons nog met een leuk kadootje verraste en toen ’s avonds heerlijk gegeten bij De Heeren van Overloon met mijn ouders. Een top dag dus!

IMG_0704 IMG_0717
Op zaterdag ging ik kerst shoppen met mijn moeder en tante in Maastricht. Het was super gezellig maar wel echt een beetje te druk in de stad. Volgend jaar toch maar iets eerder gaan dan dat laatste weekend voor kerst… Thuis lag de proefdruk van onze uitnodiging op ons te wachten en daar werden we erg blij van! Op zondag stond er eindelijk bijna niets op de planning, we gingen ’s avonds alleen ons diner voorproeven bij Paviljoen Puur, onze trouwlocatie. Het eten was allemaal even lekker dus dat gaf het volste vertrouwen voor 19 maart!

De laatste dagen voor Kerst waren relatief rustig zodat ik maandagavond even lekker gas kon geven op mijn blog. De bezoekersaantallen gingen door het dak zo vlak voor de Kerst, zo tof! Ook kwamen er die week nog vrienden eten met wie we een gezellige avond hadden. Ik maakte deze Arabische pompoen als voorgerecht, gevolgd door een dampende pan shakshuka en als afsluiter een heerlijke karamel zeezout chocolademousse (recept volgt in januari). Kerst begon uitermate relaxt met een saunadagje met vriendinnen op 24 december. Toen door naar de schoonfamilie voor het kerstdiner waarbij wij een amuse van parmaham en geitenkaas maakten en ook het nagerecht verzorgde. Dit ga ik voor volgend jaar zeker bij de kerstrecepten zetten maar de opmaak was nog niet helemaal zoals ik het graag had gewild. Nog even schaven dus 😉 Verder aten we onder andere een heerlijke gevulde kalkoen bereid door mijn zwager en schoonzusje die ik zelf zeker ook nog eens ga maken.

IMG_0774 IMG_0881
Eerste kerstdag gingen we gezellig gourmetten bij mijn familie. Tweede kerstdag werden er nog wat bruiloftsdecoraties geklust en maakte mijn moeder het kerstdiner met een beetje hulp van ons allemaal. Het was heerlijk relaxt omdat we maar met z’n vieren waren. We begonnen met kipcocktail, gevolgd door hertenbiefstuk in portsaus met rode kool en aardappelgratin en sloten het diner af met deze straciatella crème met kersen. Op zondag weer terug naar Amsterdam waar ik nog 2 verjaardagen van vriendinnen had. Een gezellige afsluiting van het lange weekend!

Deze laatste week van het jaar heb ik eerst nog 2 dagen heel hard gewerkt om alles af te krijgen. Daardoor kon ik nog lekker 2 dagen vrij nemen. Tijd om een beetje rommelen in huis, te bloggen en natuurlijk even wat hapjes te maken voor vanavond. Ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling toe en natuurlijk heel veel geluk, gezondheid, liefde en kookplezier voor 2016!


2 reacties

    • patricia op 31/12/2015 om 10:03
    • Reageer

    hi Sanne ik had een mooi kerstdiner van jou recepten gemaakt:) ik kreeg er een 10 voor hahaha was super lekker allemaal. Een fantastisch nieuwjaar en ga zo door je doet het super goed. Groetjes patricia

    1. Ah wat leuk! Welke gerechten waren het geworden?
      Dank voor je lieve berichtje, voor jou ook een fantastisch 2016 gewenst!
      Groetjes, Sanne

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.