Behind the scenes: mei 2016

Hoewel dit natuurlijk eigenlijk de behind the scenes van mei is begin ik toch even met de laatste dag van april. Toen volgden wij namelijk een kookworkshop bij De Librije. Wat een feestje! De avond begon met een wijnproeverij en uitleg waar je op moet letten wanneer je wijn proeft. Interessant en lekker natuurlijk 😉 Daarna was het uiteraard tijd om te koken. Na wat uitleg per gang kozen wij ervoor om het dessert te gaan maken. Het leuke van de workshop was dat alles echt makkelijk te maken was. Ieder gerecht bestaat gewoon uit heel veel elementen die los van elkaar allemaal goed te doen zijn maar samen wel even wat tijd kosten. Maar door al die elementen krijg je wel een super bijzonder gerecht. Ook was er veel aandacht voor de opmaak van de borden. Uiteindelijk aten we 5 heerlijke en zeker sterwaardige gangen maar waren die wel door ons allemaal zelf bereid. We kregen nog een rondleiding door het restaurant en de bijbehorende keuken, ook super leuk!

IMG_1763
We sliepen in Zwolle en zo kwam het dat 1 mei ook fantastisch begon. We gingen namelijk nog even terug naar De Librije voor het ontbijt. Heerlijk! Kon iedere zondag maar zo beginnen 😉 Helemaal voldaan en happy reden we terug naar Amsterdam waar we ’s middags onze families op bezoek kregen. Samen keken we de huwelijksfoto’s (alle 1600!) en aten we de bovenste laag van onze bruidstaart want dat weekend kwamen de witte broodsweken officieel tot een einde. Een top weekend!
IMG_1672

IMG_1674

Na drie dagen hard werken was het vervolgens alweer weekend. Op Hemelvaartsdag designden we onze bruiloftsbedankkaartjes, probeerde ik een nieuw taartrecept uit, maakten we zelf limonade en bezochten Mark en ik het foodfestival Amsterdam kookt! Lekker genieten van de zon, borrelen en lekkere dingetjes eten. Mijn vrije vrijdag vloog voorbij dankzij een ochtend sporten, een gezellige lunch met een vriendin, gevolgd door een middag met heel veel bloggen. Ik schoot lekker op en plande meteen berichten in voor 2 weken. Ook kookte ik nogmaals het Librije dessert met het idee hier foto’s van te maken maar ik gebruikte geen handige schaaltjes waardoor ik de mousse niet mooi gestort kreeg. Gelukkig was de smaak nog steeds geweldig 😉

IMG_1686 IMG_8747
Op zaterdag genoten we van de zon aan het strand en gingen we lekker uiteten op het terras. Het voelde bijna als vakantie, een heerlijk relaxte dag. Zondag reden we naar Mark’s familie en zaten we de hele middag lekker in de zon in de tuin. ’s Avonds ging ik met een vriendin een stuk wandelen en een ijsje eten. Fijn dat mooie weer!

Er volgde weer een volle werkweek maar ik vind m’n nieuwe baan super leuk dus dat was eigenlijk wel lekker. Op maandag kwam er nog gezellig een vriendin eten. Dinsdag probeerde ik een nieuw pastarecept en maakte ik wederom (een deel van) het Librije toetje en dit keer werd het wel een mooie foto gelukkig. Woensdag had ik een borrel en etentje van werk bij de Tolhuistuin in Amsterdam. Echt een aanrader, heerlijk gegeten en fijne sfeer! Donderdag werd er gesport en kwam het filmpje van onze bruiloft binnen. Genieten! Op vrijdag gingen we met kantoor lekker lunchen in de zon bij de Rollende Keukens. Wat is het toch heerlijk om op het Westergasterrein te werken!

In het lange weekend deden we het rustig aan. We gingen even koffie drinken bij vrienden, gingen langs bij mijn familie, schreven alle bedankkaartjes voor de bruiloft, ruimden het huis inclusief alle kasten op en kregen vrienden te eten. Al met al een lekker relaxt weekend. Fijn! In de week die volgde maakten we een beslissing over ons nieuwe huis (want ergens in mei kregen we ook nog te horen dat we ons huurhuis moeten verlaten over een paar maanden). Fijn om eruit te zijn en tijd om inspiratie op te doen voor de inrichting! We huren namelijk al 6 jaar een gemeubileerd huis en hebben daarom bijna niets zelf. Daar hadden we in het weekend lekker de tijd voor.

IMG_8779

In de week die daarop volgde was ik niet top fit dus werd er vooral makkelijk en snel (maar wel gezond!) gegeten met veel restjes uit de vriezer en deed ik het ’s avonds rustig aan. Ook het weekend was nog lekker relaxt. Op zaterdag gingen we even naar Buttonpop, wat een collega van mij organiseerde. ’s Avonds nog een snel hapje eten in de zon op het terras bij de Paskamer gevolgd door een avondje blogs schrijven op de bank. Op zondag kwamen mijn ouders brunchen en gingen we eten bij vrienden. En daarmee zat mei er al weer bijna op. Een lekker relaxte maand zonder al te veel vol geplande weekenden. Eens kijken of we dat kunnen vasthouden in juni…


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.