Behind the scenes: oktober 2016

Oktober begon in het zuiden met veel familie, aangezien we familiedag hadden en nog een dagje bij mijn ouders doorbrachten. Maar op de laatste vrijdag van september gingen we eerst nog met vrienden in Den Bosch eten. Wil ik toch nog even noemen want M’EAT was echt een dikke aanrader! Het eten wordt bijna allemaal bereid op de green egg en is heerlijk en de bediening was ook nog eens super vriendelijk. Zeker naar toe gaan dus als je in de buurt bent! Op zondagavond gingen we het nieuwe huis van een vriendin van mij bekijken die een heerlijke zoete aardappel stamppot salade maakte. Ik heb ‘m zelf thuis al nagemaakt de afgelopen maand dus het recept daarvan krijg je volgende week van me.
img_2306
De eerste werkweek van oktober was lekker relaxt, met een relatief rustige week op kantoor en zonder afspraken in de avonduren. ’s Avonds ging ik lekker sporten, werd er druk geblogd en kookte ik een paar oude toppers: quinoa herfst salade (zo lekker, moet ik echt weer vaker maken!) en pompoenrisotto. In het weekend wat daarop volgde gingen Mark en ik samen naar Milaan. Heerlijk eten, beetje rondslenteren en gewoon even samen relaxen. Dat was echt top na de drukke zomer en september maand. Fijn om er even tussenuit te zijn!

img_2337 img_2332
Na een korte maar drukke werkweek waarin ik ook weer wat Mom in Balance klasjes deed én een nieuw recept uitprobeerde voor spruitjes quiche was het alweer weekend. Op vrijdagavond kwamen mijn zwager en schoonzusje eten, gezellig! Ik probeerde uiteraard weer allerlei nieuwe recepten uit: pompoen wortelsoep, paddenstoelen gehaktbrood en appel karamel dessert. Zaterdag shopten we nog wat dingetjes voor in huis, hingen plankjes op en ik maakte chocolade kastanje tulband voor een koffiedate met vriendinnen. ’s Avonds maakten we witlof plaattaart en gingen we naar Yann Tiersen in Carré, heel tof! Zondag begonnen we de dag heerlijk relaxt met een uitgebreid ontbijt. Tegenwoordig heb ik op dat soort dagen een lichte verslaving aan scrambled eggs met kaas erdoor en dan met avocado plakjes op een broodje. Hmmm! Zondagmiddag legden we de laatste hand aan ons huis, bakte ik kruidkoek voor op mijn werk en bereidde ik een etentje met vrienden ’s avonds voor. Dit keer op het menu: rundervinken met pastinaak met walnoot manchego kruim en als dessert speculaas mousse.

img_9883 img_9884
De week erop was vermoeiend. Ik voelde me niet helemaal lekker en maakte voor werk een dagtrip naar Lyon. Heel leuk om de fabriek van onze karamel leverancier te zien maar ook erg vermoeiend. Verder werd er wederom gesport en hard gewerkt. Vrijdag was ik lekker vrij en ging ik na mijn sportlesje gezellig lunchen met een vriendin in Utrecht. Op zaterdag werd er geshopt in Nijmegen en ’s avonds gingen we uiteten met mijn ouders bij BRL in Venray. Zeker een aanrader als je er ooit in de buurt bent! Heerlijk en bijzonder eten en fijne service. Zondag was het hoog tijd om even rustig aan te doen want ik merkte aan mijn lijf dat het de laatste dagen een beetje veel van het goede was geweest.

De laatste dagen van oktober zaten vol met werk, sporten, een etentje met een vriendin en bloggen. Want terwijl jullie dit lezen bevind ik mij in Portland voor mijn werk. Zaterdag vloog ik die kant op. Later in de maand hierover meer want Portland is een echte foodie town.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.