«

»

nov 01

Behind the scenes: oktober 2017

In september heb ik de behind the scenes even overgeslagen want met de updates over de strijd tegen de zwangerschapskilo’s en mijn artikel over Andalusië was er volgens mij wel voldoende behind the scenes 😉 Ook oktober begon nog in Andalusië waar we op vrijdag 6 oktober van terug kwamen. ’s Avonds kwamen er vrienden langs met wie we sushi bestelden en spelletjes speelden. Gezellig! De rest van het weekend deden we het rustig aan en genoten nog even van de vakantie vibe. Ik ging even de stad in en ging sporten en we maakten een nieuw recept geïnspireerd op iets wat we in Andalusië aten. Het is een gezonde salade welke je in het nieuwe jaar pas terug zult vinden op het blog.

De eerste werkweek viel me reuze mee. Er ligt veel minder werk op me te wachten dan dat ik had gedacht en ik ben al snel helemaal bijgewerkt. Fijn, want nu het geen topdrukte is blijft dat vakantiegevoel ook beter hangen. Qua eten doen we die week niet zo veel bijzonders. We gaan vooral voor bekende recepten en makkelijke en gezonde maaltijden. Op mijn vrije woensdag komt er ’s middags een vriendin lunchen met haar baby. Ik maak een heerlijke plaattaart die in het nieuwe jaar pas online komt. Het is een hele relaxte middag van bijkletsen en met baby’s spelen. Heerlijk! Aan het eind van de dag bereid ik alvast het deeg en de vulling van de walnotentaart voor.
Donderdagavond eet ik even snel iets en moet ik daarna direct door naar een EHBO cursus voor baby’s en kinderen. Heel nuttig en interessant maar best een vermoeiende avond want het duurt tot 22.30u. Gelukkig is het bijna weekend! Dat weekend rijden we naar mijn ouders voor de jaarlijkse familiedag. Het is een gezellige dag maar ik moet wel even schakelen om dit ineens inclusief baby te doen. Je moet toch continu opletten waar Dex is en wat ie doet en dat is toch iets minder fijn ongestoord bijkletsen. Zijn middagslaapje lijkt voorbij te vliegen 😉 Gelukkig blijven er ’s avonds nog een paar mensen hangen.

De week erna is het iets hectischer. Ik moet onverwachts voor werk een dag naar Straatsburg. Dat betekent vroeg thuis weg en laat weer terug. Het is een nuttige dag maar ik moet er wel even van bijkomen. ’s Avonds ben ik helemaal gesloopt. Gelukkig heb ik woensdag alweer vrij en geen plannen. Tijdens Dex z’n ochtendslaapje doe ik even wat dingen voor mijn blog en na de lunch gaan we lekker naar buiten. Op naar de speeltuin (hij vindt de schommel geweldig) en de kinderboerderij waar de aandacht meer uitgaat naar andere kindjes dan naar de dieren… Op donderdag doe ik voor het eerst mee met de bootcamp op kantoor. Het is een super goede workout en het valt me niet tegen hoe goed ik mee kom. Zaterdag heb ik er flink spierpijn van, maar wat was dit lekker en fijn ook om dit direct vanuit werk te doen. Om 18.15u ben ik thuis en staat Mark al te koken. Dit gaan we vaker doen!
Het weekend luiden we in bij ons favoriete buurtrestaurant Kevin Bacon. Het Thaise eten hier is heerlijk, het is niet duur en we kunnen Dex makkelijk meenemen. Ideaal! Op zaterdag heb ik een dagje Utrecht op de planning. Ik begin met koffie bij een vriendin, ga door op kraamvisite bij een andere vriendin en ga vervolgens met 2 vriendinnen met wie ik in Sydney studeerde lekker terrassen en wandelen door Utrecht. We sluiten de dag af met een high wine bij de Rode Vosch, een dikke aanrader! Dit Australische tentje serveert heerlijke wijnen en net zo lekker eten. Het is sfeervol ingericht en de bediening is erg vriendelijk. Probeer zeker de TimTam cheesecake (uit een glas) als dessert! Ik heb in ieder geval weer een recept aan mijn lijstje toegevoegd maar moet nog even Timtam’s vinden in Nederland…

Op zondagochtend ga ik snel weer sporten want met dit eet- en drinkweekend kan ik dat wel gebruiken. In de middag maak ik Portugese amandeltaart en stoofpeertjes met kaneelmousse en hazelnootpraline. Yep, dat sporten was echt een goed idee vanmorgen 😉

De laatste week van oktober schiet dat sporten er helaas een beetje bij in. Op dinsdagavond ga ik met vriendinnen eten, waar ik o.a. een heerlijke Indiase pompoencurry geserveerd krijg. Ik heb inmiddels het recept dus ga ‘m zeker nog eens maken en met jullie delen. Woensdagochtend ga ik een klein rondje hardlopen (yes het lukt steeds beter!) en ga ik met Dex lunchen bij een vriendin. Aan het eind van de dag gaan we huizen bezichtigen want we vinden het langzamerhand toch tijd worden om Amsterdam te gaan verlaten en willen een huis kopen. Helaas zijn beide huizen niet helemaal geschikt voor ons, maar we zijn weer wat wijzer.
De rest van de week gebeurde er behalve werken en bloggen weinig spannends. Mark had in het weekend een vrijgezellenfeest dus ik was met Dex alleen thuis. Tijdens zijn slaapjes kon ik lekker artikelen schrijven en recepten koken om weer eens een beetje vooruit te werken voor het blog. Zo bedacht ik alvast de kerstmenu’s, maakte de eerste 2 recepten voor Sinterklaas en een gezonde salade die in het nieuwe jaar online komt. Er komt dus weer genoeg aan voor jullie 😉


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>