«

»

okt 01

Behind the scenes: september 2016

Zoals jullie al wisten begon september met verhuizen! Maar voordat het zo ver was ging ik op 1 september eerst op teamdag met werk. We sliepen op een fijne plek in Ommen waar we een gezellige barbecue hadden en gingen vrijdagochtend naar de Ben & Jerry’s fabriek voor een rondleiding. Super tof! En uiteraard mochten we ook nog ijsjes proeven! Na het inhoudelijke programma reden we terug naar Amsterdam waar ik ’s avonds de laatste dingetjes inpakte voor de verhuizing en alvast de keuken poetste van ons oude huis.
img_2072Zaterdagochtend reden we nog even naar een woonwinkel om een lamp te kopen en kochten we de laatste dingetjes in de bouwmarkt. In de loop van de middag kregen we de sleutel van ons nieuwe huis. We haalden onze IKEA bestelling op, verhuisden alvast de eerste benodigheden en maakten het hele huis schoon. Na een vermoeiende dag kwamen we thuis waar we snel een pizza aten en onder de douche sprongen om vervolgens door de rijden  naar een borrel van vrienden in Den Bosch. Vermoeiend, maar wel erg gezellig! Zondag was moving day en werd er dus hard gewerkt. Mijn schoonmoeder schilderde 2 muren in ons nieuwe huis, de mannen sjouwden alle spullen van het ene naar het andere huis en mijn moeder en ik hingen de gordijnen op, maakten de laatste dingen schoon en samen met wat vrienden werden er ook alvast wat kastjes in elkaar gezet. Natuurlijk ging het allemaal veel minder vlot dan gehoopt waardoor we pas weer na 18u terug waren in ons oude huis waar we onze (enorme) kledingkast nog moesten uitruimen en inpakken. Dat werden dus frietjes als avondeten.
img_2074Maandag waren Mark en ik allebei nog vrij en moesten we nog twee keer rijden om alle laatste spullen uit het oude huis naar ons nieuwe plekje te krijgen. Terwijl Mark sjouwde, pakte ik dozen uit en werden de eerste meubels bezorgd. We gingen even uitgebreid lunchen in de zon op het terras en kochten nog wat ontbrekende spullen. ’s Avonds moesten we de sleutel van ons oude huis inleveren en namen we afscheid van onze oude buren. Gelukkig had ik dinsdag nog een dag vrij want het was nog steeds een behoorlijke chaos met een fort van dozen in ons nieuwe huis. Maar daar kwam dinsdag verandering in. De meeste dozen werden uitgepakt en het begon er zelfs al een klein beetje gezellig uit te zien. Die avond was het hoog tijd voor een gezonde maaltijd dus maakte ik Mexicaanse quinoa salade. Ook kwamen er nog vrienden langs die ons hielpen de nieuwe eettafel in elkaar te zetten waardoor het meteen weer een stukje meer ingericht was.

img_2076 img_2081
Woensdag en donderdag moest ik weer gewoon werken en bezochten we ’s avonds weer wat woon- en kluswinkels voor ontbrekende dingen zoals lampen. Vrijdag had ik mijn standaard vrije dag. Dat kwam goed uit want onze nieuwe kast werd bezorgd waardoor ik de laatste dozen kon uitpakken. In het weekend was het weer tijd om spullen te regelen en te klussen en hadden we tussendoor nog een gezellige housewarming van een collega en gingen we op kraamvisite bij vrienden. Het was een beetje een frustrerend weekend want hoewel we veel tijd uittrokken voor het klussen zat ongeveer alles tegen waardoor we uiteindelijk weinig opschoten.

In de week die volgde keerde de rust weer een beetje terug. Ik begon met Mom in Balance, kookte gezond (spelt met wakame en garnalen, falafel en melanzane) en pakte langzaam het bloggen weer op. Vrijdagavond gingen we lekker op het terras uiteten bij Edel, wat echt bij ons op de hoek zit. Lekker gegeten en nog even genoten van de laatste zon. Vervolgens door naar een borrel in de stad met vrienden. Op zaterdag sliepen we uit en na een uitgebreid ontbijt gingen we weer door met spullen opruimen en lampen ophangen. Aan het eind van de middag gingen we naar Utrecht voor een etentje met vrienden met wie we vervolgens door gingen naar een bruiloft. Erg gezellige avond waarbij we meteen ook in Utrecht bleven slapen. Wel zo fijn om ’s nachts niet meer terug te hoeven rijden.

Na wederom een uitgebreid ontbijt op zondag gingen we nog één keer op zoek naar stoelen voor bij de eettafel. En het wonder geschiedde, we vonden eindelijk iets waar we blij van werden! We moeten er helaas nog wel tot eind november op wachten maar goed er is tenminste wat besteld. De rest van de dag rommelden we nog wat in huis om ’s avonds lekker uit eten te gaan bij Happyhappyjoyjoy. Een dikke aanrader en fijn voor ons: ook erg dicht in de buurt van ons nieuwe huisje. We vierden daar het feit dat we al 6 maanden getrouwd waren jeeej. Op maandag was het eigenlijk pas echt zo ver maar toen kwam een restaurant bezoek niet heel goed uit. Wel proosten we ’s avonds in de speciale glazen die we destijds cadeau kregen en mochten we onze eerste flessenpost open maken. Hilarisch!

img_2167 img_2174
De rest van de week was erg druk. Zowel Mark als ik waren druk op werk en maakten lange dagen. Op vrijdag was gelukkig mijn parttime dag en kon ik lekker bijkomen. Hoog tijd om eindelijk onze nieuwe oven eens echt aan een test te onderwerpen. Ik bakte carrotcake cheesecake, die je morgen online vindt. Tevens zocht ik een aantal leuke recepten uit voor de komende tijd, werkte ik de index van mijn blog bij en werkte ik nog wat oude recepten uit. ’s Avonds maakte ik lasagne en daarna gingen we snel door naar een borrel met vrienden met wie we Elfhotelbartocht deden. Briljante avond!

img_2190 img_2184
Zaterdagochtend ging ik sporten en ’s middags stond ik in de keuken. ’s Avonds kwamen er vrienden eten en ons huis bekijken, gezellig! Ik maakte bospaddenstoelensoep, herfst taartjes, krabkoekjes, sticky kip sesam spiesjes en gevulde puntpaprikarolletjes. De recepten zullen de komende weken online verschijnen. Zondag hadden we lekker niks en besloot ik nog een bakdagje te doen (ik zat er nu lekker in). Dit keer schoof ik amandel zeezout brownies en appel yoghurt havermout muffins de oven in. Mark nam alles maandag mee naar kantoor maar natuurlijk proefden we eerst thuis zelf even tijdens het kijken van Heel Holland bakt.

De laatste week van september was fijn. Op werk was het iets minder hectisch gelukkig. Maandagavond ging ik weer naar mijn Mom in balance lesje en daarna aten we zelfgemaakte burgers. Dinsdag maakte ik pompoenlasagne en ging ik bij een vriendin langs. Woensdag had ik een relaxavond met vriendinnen en donderdagavond had ik een blogavond. Gelukkig hadden we nog een restje prei paddenstoelentaart zodat we snel konden eten. Altijd fijn!

Zoals je ziet een stuk relaxtere maand dan augustus gelukkig. Ik ben blij dat de hele verhuizing achter de rug is. Kunnen we mooi nog even genieten met z’n tweetjes voordat de baby komt. Op naar oktober dus maar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>