«

»

sep 06

Beschuit met muisjes taart

Beschuit met muisjes taart-met logo

Ingrediënten voor taart van circa 8 tot 10 stukjes:
Voor het biscuit
•    4 eieren
•    120g suiker
•    8g vanillesuiker
•    90g bloem
•    30g maizena
Voor er bovenop
•    125 milliliter slagroom
•    1 eetlepel suiker
•    150g witte chocolade pastilles (of grof gehakte witte chocolade)
•    100g frambozen

Begin met het maken van het biscuit.  Verwarm de oven voor op 175 graden (elektrisch).

Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker in zo’n 10 minuten schuimig en luchtig.

Zeef de bloem en maizena en voeg dit toe aan het eiermengsel. Spatel dit er voorzichtig doorheen totdat al het meel is opgenomen.

Bekleed een springvorm (doorsnede 28cm) met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm en bak het biscuit in circa 25 minuten in het midden van de oven gaar.

Haal het biscuit met het bakpapier er nog aan voorzichtig uit de springvorm (eerst losnijden aan de randen). Draai de taart om op een bord en verwijder het bakpapier aan de onderzijde. Laat de taart vervolgens met de onderkant naar boven volledig afkoelen op een taartrooster.

Klop de slagroom met de suiker lobbig. Smeer hier een dun laagje van op de taart (dit is de boter op je beschuit). De rest kun je er eventueel los bij serveren. Snijd de frambozen in vieren of zessen en verdeel over de taart. Verdeel tenslotte de witte chocolade pastilles hier over heen.

 

Deze week kregen onze buren een kindje. Ik had al een tijdje geleden bedacht om een taart voor ze te bakken wanneer het zover zou zijn. Mark kwam vervolgens met het goede idee om voor een beschuit met muisjes taart te gaan. Vind je ‘m niet leuk geworden? Het is toch leuk om bij de geboorte een keer iets anders te kunnen serveren als de reguliere beschuit met muisjes. En deze taart is ook nog eens een hartstikke leuk kraamcadeau! Voor een jongetje kun je bijvoorbeeld blauwe bessen gebruiken. Uiteraard kun je de taart ook gewoon bestrooien met echte muisjes maar met fruit en witte chocolade vind ik dan toch net ietsje lekkerder 😉


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>