«

»

jan 21

Bleekselderij salade

bleekselderij salade met logo

Ingrediënten voor 4 personen (als bijgerecht):
•    4 stengels bleekselderij
•    3 wortels (bijv. Bospeen)
•    ½ komkommer
•    1 zoete appel (bijv. Kanzi)
•    ½ verse ananas
•    2 theelepels kerriepoeder

Was de bleekselderijstengels, verwijder de uiteindes en snijd in dunne boogjes. Schil de wortels, verwijder de uiteindes en snijd in dunne schijfjes.

Snijd de komkommer in blokjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd ook deze in blokjes.

Tenslotte snijd je de ananas in kleine blokjes (let op dat je de harde kern verwijderd bij het schoonmaken).

Doe alle groente en fruit bij elkaar in grote kom en bestrooi met de kerriepoeder. Meng goed door elkaar. Voor het lekkerste resultaat laat je de salade even een uurtje intrekken in de koelkast maar als je haast hebt kun je die stap prima overslaan.

 

Deze bleekselderij salade is naar mijn moeders recept. Als kind was ik er dol op en nog steeds ben ik altijd blij als ik bij mijn ouders eet en deze salade op tafel verschijnt. Toch maak ik ‘m zelf eigenlijk nooit, best gek toch? Vorige week schoot ie me ineens weer te binnen en besloot ik hier meteen verandering in te brengen. Afgelopen zaterdag aten wij deze bleekselderij salade in combinatie met gebakken zoete aardappel blokjes en limoenvis uit de oven (dat recept krijg je binnenkort nog van me). De restanten at ik nog twee keer als lunch, wat ook super lekker is. Maar ook bij bijvoorbeeld een barbecue doet deze salade het altijd goed. Eventueel kun je er ook nog stukjes walnoot en/of klein gesneden blokjes jong belegen kaas aan toevoegen. Maar zelf vind ik ‘m op deze manier het lekkerst!  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>