Bleekselderijsoep

Bleekselderijsoep- met logo

Ingrediënten voor 6 personen:
•    1 struik bleekselderij
•    1 grote aardappel
•    25g ongezouten roomboter
•    700 milliliter kippenbouillon
•    100 milliliter verse roomkaas
•    Zout en peper naar smaak

Maak de bleekselderij schoon. Snijd de stengels in kleine boogjes maar houd hierbij 4 mooi stengels met blad apart, deze gebruik je straks namelijk als garnering.

Schil de aardappel en snijd deze in stukjes.

Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de stukjes bleekselderij met de aardappelblokjes. Houd ook hier weer wat boogjes bleekselderij achter om straks los bij de soep te kunnen serveren. Let erop dat het niet te bruin wordt.

Voeg de kippenbouillon toe en laat de soep met het deksel op de pan circa 20 minuten op laag vuur zachtjes koken.

Voeg tenslotte de roomkaas toe en pureer de soep met de staafmixer totdat er geen stukjes meer in zitten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer ieder bord soep met een stengel bleekselderij erin en strooi er wat stukjes bleekselderij in.

Bron: Mama

 

Laatst kreeg ik bij mijn ouders bleekselderijsoep voorgeschoteld. Ik ben gek op bleekselderij en op soep dus de verwachtingen waren hoog gespannen. En die werden zeker waar gemaakt, want dit is een heerlijk soepje met zachte smaken! De smaak van bleekselderij proef je niet heel sterk terug. Juist daarom zijn de stukjes bleekselderij die je er later overheen strooit een lekkere toevoeging. Een heerlijk voorgerecht, wat het hele jaar door kan, maar erg mooi past bij de lente qua kleur. Ik at deze soep met brood en zelfgemaakte kruidenboter als lichte avondmaaltijd (ga dan uit van 4 personen bij bovengenoemde hoeveelheden), ook een aanrader!

Wanneer je dit recept met zelfgemaakte kippenbouillon maakt is het suikervrij.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.