Boerenkool frittata

boerenkool frittata met logo

Ingrediënten voor 1 persoon:
•    3 eieren
•    150 milliliter melk
•    150g boerenkool
•    1 rode puntpaprika
•    75g zachte geitenkaas
•    Peper en zout naar smaak

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en vet een quichevorm of ronde ovenschaal in.

Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd in kleine blokjes.

Klop de eieren los met de melk en het peper en zout.

Meng de boerenkool met de blokjes paprika en doe in de ovenschaal. Schenk het eiermengsel hierover. Verkruimel tenslotte de geitenkaas er overheen.

Bak de frittata in circa 40 minuten gaar in het midden van de oven.

 

Door mijn goede voornemens weekmenu’s raakte ik zelf ook geïnspireerd om weer wat gezonder te gaan eten. De laatste tijd staat er hier dan ook met enige regelmaat een vegetarisch gerecht op tafel. Zo kwam ook deze boerenkool frittata tot stand. Ik had deze winter nog geen boerenkool gegeten en een beetje afwisseling in je eten kan geen kwaad. En dus besloot ik deze typische stamppot groente eens op een andere manier te verwerken. Het resultaat was deze heerlijke boerenkool frittata die binnen no time klaar is om de oven in te gaan. Ideaal voor na een werkdag! Eet jij liever niet vegetarisch? Voeg er dan nog in stukjes gesneden chorizo aan toe, wordt dit gerecht meteen extra pittig van!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.