Bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep-met-logoIngrediënten voor 4 personen:
•    1 sjalotje
•    200g paddenstoelenmelange
•    250g kastanje champignons
•    Scheutje olijfolie
•    1 liter bospaddenstoelenbouillon
•    250 milliliter slagroom
•    Versgemalen peper naar smaak
•    10g platte peterselie

Snipper de ui en snijd de paddenstoelen en champignons in stukjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een soep pan en fruit hierin de ui, paddenstoelen en champignons. Bak circa 5 minuten en voeg dan de bouillon en de slagroom toe. Breng op smaak met flink wat versgemalen peper. Laat circa 20 minuten op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig door.

Hak de peterselie grof. Verdeel de soep over de borden of kommen en bestrooi met de peterselie.

 

De herfst vind ik het perfecte seizoen voor zelfgemaakte soepen. Ik kan het prima als diner eten maar Mark vind het echt een voorgerecht of iets voor de lunch. Deze romige bospaddenstoelensoep maakte ik vorige week toen er vrienden kwamen eten. Ik maakte diverse kleinere gerechten en een flink bord soep leek me wel lekker daarbij. Voor iedereen die van champignons houdt is dit zeker een aanrader! Simpel te maken en heerlijk van smaak.


5 reacties

Naar het reactie formulier

    • Ria de koning op 06/10/2016 om 13:25
    • Reageer

    Hoi, Sanne, lijk mij super lekker die bospaddestoelen soep, alleen bospaddestoelen boullion ?.? Maak je dat zelf? GR, R. de Koning

    1. Leuk dat je enthousiast bent!
      Je kunt de bouillon zeker zelf maken maar bij de Albert Heijn verkopen ze ook gewoon bospaddenstoelen bouillon blokjes, dat gaat sneller 🙂
      Groetjes, Sanne

      • Ria de koning op 14/10/2016 om 21:58
      • Reageer

      Super! Dank😄

  1. Oh dit lijkt me super lekker!!

    1. Dank je 🙂

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.