Broccolisoep

Broccolisoep-met logo

Ingrediënten voor 4 personen (voorgerecht):
•    1 flinke broccoli
•    1 ui
•    1 teentje knoflook
•    0,6 liter groentebouillon
•    Versgemalen peper naar smaak

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes

Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui met de knoflook circa 5 minuten totdat de ui glazig is. Schep regelmatig om.

Voeg de broccoliroosjes en de groentebouillon toe en laat de soep zonder het deksel op de pan 20 minuten sudderen op laag vuur. Let op dat de soep niet gaat koken.

Neem de pan van het vuur, laat iets afkoelen en pureer de soep met een staafmixer. Eventueel kun je nog wat room toevoegen aan het recept als je dat lekker vindt.

Als je dit recept als onderdeel van een etentje maakt kun je dit prima al een dag eerder maken, in de koelkast bewaren en de volgende dag even opwarmen.

 

Zo, we zijn weer terug van vakantie helaas. De jetlag zit er nog lekker in, maar dat heeft ook zo z’n voordelen want als je om 5.15u spontaan wakker wordt heb je tijd genoeg om voor je werk nog even te bloggen 😉 Later deze week zal ik nog een kort artikeltje met foto’s over de vakantie plaatsen maar na 3 weken niets leek het me nu vooral tijd voor een nieuw recept. Eerlijk gezegd vind ik het maar koud in Nederland na 3 weken bijna alleen maar zon en 25 graden, dus daarom vond ik deze broccolisoep wel een goed idee voor vandaag. Ik maakte ‘m eind april voor een familie etentje. Ik wilde weer eens een keer wat anders en zelf soep recepten verzinnen is zo moeilijk niet: je neemt een bestaand recept en vervangt alleen de groente 😉 Broccoli is een van Mark zijn favoriete groentes dus ik besloot daar voor te gaan. Serveer de broccolisoep met deze overheerlijke focaccia met zongedroogde tomaatjes en groene pesto: succes gegarandeerd!


2 reacties

  1. Welkom terug in NL!

    1. Dank je wel 🙂

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.