«

»

jun 28

Brownie aardbeien ijs met witte chocolade

Brownie aardbeien ijs met witte chocolade-met logo

Ingrediënten voor 1 persoon:
•    2 bollen vanille ijs
•    1 kleine brownie
•    4 aardbeien
•    1 eetlepel witte chocolade pastilles (of hak wat witte chocolade in stukjes)

Maak het vanille ijs volgens dit recept en bak de brownies volgens dit recept. Dit kun je al een dag eerder doen. Je kunt het ijs en de brownies natuurlijk ook gewoon kant en klaar kopen.

Verkruimel de brownie in een schaaltje. Was de aardbeien en snijd in kleine stukjes. Voeg samen met de witte chocolade pastilles toe aan de brownie en roer door elkaar. Voeg het ijs toe en meng alles snel door elkaar.

Schep in bollen in een schaaltje en serveer direct.

 

Al eerder vertelde ik jullie over een van mijn guilty pleasures als ik op vakantie ben: Coldstone Creamery. Een ijssalon waarbij je eerst bolletjes ijs kiest, vervolgens de gewenste toppings en dan wordt alles door elkaar geschept en geserveerd. Mijn favoriete topping bij Coldstone is brownie en die combineer ik graag met fruit. Onlangs bedacht ik me dat ik dit heerlijke dessert natuurlijk ook prima zelf kan maken. Dus maakte ik vanille ijs en bakte ik brownies. Je moet snel werken tijdens het mengen want anders smelt het ijs en hoewel het dessert dan nog steeds heerlijk is, is het ongesmolten toch net iets lekkerder 😉 Uiteraard kun je dit dessert maken in alle varianten die je wil. Gebruik ander ijs en andere toppings (nootjes, cake, chocolaatjes, snoepjes, etc.) en je hebt meteen weer een heel ander toetje. Maar de combinatie van brownie en ijs is wat mij betreft goddelijk dus ik houd het voorlopig even bij deze versie!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>