Brownie straciatella taart

Brownie straciatella taart-met logo

Ingrediënten voor 1 taart van circa 10 stukken:
Voor de browniebodem
• 150g ongezouten roomboter
• 150g pure chocolade
• 2 eieren
• 250g suiker
• 100g bloem, gezeefd
Voor de straciatella crème
• 60g suiker
• 250g mascarpone
• 150g Griekse yoghurt
• 110g melk chocolade

Begin met het maken van de browniebodem. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) en bekleed een springvorm (doorsnede 18cm) met bakpapier. Vet de vorm in met boter.

Smelt de boter met de pure chocolade in een pannetje. Roer tussendoor goed door en blijf erbij staan want dit brandt snel aan! Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter 5 min. afkoelen.

Klop ondertussen de eieren met de suiker en een snuf zout dik en romig tot een soort vla. Klop dit goed luchtig, daar krijg je lekkere brownies van.

Meng de chocoladeboter voorzichtig door het eimengsel. Zeef de bloem en spatel deze vervolgens luchtig door het beslag.

Schenk het chocoladebeslag in de vorm en zet de vorm een half uurtje in de koelkast. Dit hoeft niet persé maar door dit te doen krijg je lekker smeuïge brownies.

Bak de brownies 30 minuten in het midden van de oven gaar. Laat volledig afkoelen. Snijd de brownie los van de bakvorm en doe ‘m er vervolgens weer terug in.

Maak nu de straciatella laag. Mix de suiker met de mascarpone en de yoghurt tot een glad mengsel. Hak de chocolade in stukjes en meng er doorheen.

Doe de straciatella crème op de browniebodem en zet minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven. Versier de taart voor het serveren eventueel nog met wat fruit of geschaafde chocolade.

 

Een paar weken geleden postte iemand een filmpje op mijn Facebook tijdlijn met daarin een brownie straciatella taart. Dat vond ik nog eens een goed idee! Ik maakte deze taart voor een jarige collega. Ik gebruikte natuurlijk het recept voor mijn eigen brownies. Op de dag dat ik deze taart bakte kwam onze schoonmaakster. Ik had nog net tijd om het beslag alvast te maken en zetten dat toen in de koelkast voordat ik tijd had om de brownies te bakken. Dat bleek een gouden vondst! Ik kreeg namelijk super lekkere brownies. Door het koelen tussendoor krijg je dus van die goede smeuïge brownies. Voor de straciatella crème besloot ik een variatie te maken op mijn tiramisu vulling want die smaakt goed en wordt altijd voldoende stijf om te kunnen snijden. Het resultaat was dus deze heerlijke taart. De straciatella crème is een goede friszure tegenhanger van de brownies. Echt een aanrader deze taart en zo simpel te maken!


2 reacties

    • Wendy op 03/01/2018 om 17:46
    • Reageer

    Heb een vraagje moet je de brownie taart met vulling bovenop daarna in de koeling zetten of wordt de brownie dan droog.
    Gr. Wendy

    1. Hoi Wendy,
      Excuses voor mijn late reactie. Deze moet je inderdaad in de koeling zetten. Ik zal het er nog even bij zetten in het recept.
      Anders blijft de stracciatella vulling namelijk niet goed.
      Dank voor je oplettendheid! Hopelijk vond je ‘m lekker!
      Groetjes, Sanne

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.