«

»

dec 28

Bruschetta met rode ui chutney en geitenkaas

Bruccheta met rode ui chutney en geitenkaas logo

Ingrediënten voor 10 bruschetta’s:
•    10 plakjes ciabatta brood of stokbrood
•    10 theelepels zelfgemaakte rode ui chutney
•    5 plakjes zachte geitenkaas

Zorg ervoor dat je de rode ui chutney minstens 1 dag van te voren hebt gemaakt volgens dit recept. Op die manier is de chutney goed afgekoeld en zijn de smaken lekker ingetrokken.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Besmeer ieder plakje brood met een theelepel rode ui chutney en leg op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal. Verkruimel nu de geitenkaas over de broodjes. Gebruik hierbij ongeveer een half plakje per broodje.

Bak de bruschetta in circa 10 minuten in het midden van de oven lekker krokant. Eventueel kun je de laatste minuut de grill nog aanzetten zodat de kaas een beetje bruin wordt. Serveer direct.

 

Kerst is pas net achter de rug en het is alweer tijd om na te denken over Oud & Nieuw. Waar ik met Kerst graag uitgebreide menu’s op tafel zet, vind ik het met Oud & Nieuw altijd leuk om te gaan voor hapjes. Zo kun je gezellig borrelen en eten tegelijkertijd. En als je net als ik van spelletjes spelen houd kun je zelfs tijdens de spellen wat hapjes serveren. Ook is het met hapjes altijd makkelijker om de taken wat meer te verdelen en alle gasten iets te laten maken of meenemen. Deze bruschetta’s met rode ui chutney en geitenkaas zijn snel gemaakt en super lekker. De rode ui chutney maak je al eerder en als je geen zin hebt om dit zelf te maken kun je het zeker in potten vinden bij een traiteur, maar bijvoorbeeld ook bij Dille & Kamille. Dan ben je nog sneller klaar 😉


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>