«

»

jul 01

Burgers met geitenkaas, rode ui chutney en gegrilde courgette

Burgers met geitenkaas, rode ui chutney en gegrilde courgette-logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    2 lamsburgers (voor zelfgemaakte zie dit recept, vervang dan de feta voor geitenkaas)
•    een halve courgette, in de lengte
•    2 volkoren bollen
•    4 flinke eetlepels rode ui chutney
•    100g geitenkaas

Schaaf met een kaasschaaf de courgette in de lengte in dunne plakken.

Verhit een beetje olijfolie in de koekenpan en grillpan. Bak de lamsburgers in circa 4 minuten per kant gaar in de koekenpan en grill de courgette linten totdat er een mooi grill streepje op staat in de grillpan.

Halveer de broodjes en besmeer beide helften met rode ui chutney. Beleg met de courgette linten en leg de lamsburgers hierop. Bestrooi tenslotte met de geitenkaas.

 

I love burgers en een beetje variatie kan daarbij geen kwaad! Het was al lang geleden dat ik deze rode ui chutney maakte dus dat werd wel weer eens tijd. Dat die goed combineerde met geitenkaas wisten we nog van deze heerlijke bruschetta’s. We besloten qua groente bij de burger eens voor iets anders te gaan dan de standaard sla en komkommer en kwamen toen op het idee van deze gegrilde courgette linten. Al met al een heerlijke burger en weer eens wat anders dan anders. De rode ui chutney kun je prima al enkele dagen van te voren maken zodat je lekker snel aan tafel kunt wanneer je dit gerecht eet.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>