«

»

okt 02

Carrotcake cheesecake

carrot-cheesecake-met-logoIngrediënten voor 1 taart (10 stukken):
Voor de carrot cake laag
•    4 eieren
•    220g suiker
•    350g zonnebloem olie
•    290g bloem
•    1 eetlepel bakpoeder
•    350g geraspte bospeen
•    70g walnoten (of pecannoten)
•    100g rozijnen
•    1 mespuntje zout
•    1/2 kaneelstokje
•    1 steranijs
•    5 kardemon zaden
•    10 zwarte peper korrels
Voor de cheesecake laag
•    470g roomkaas
•    150g suiker
•    2 eieren
•    14g bloem
•    Geraspte schil van 1 citroen

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven). Vet een springvorm (circa 28 cm doorsnede) in en bekleed met bakpapier.

Begin met het carrotcake beslag. Klop de eieren en de suiker samen luchtig met een mixer. Mix minimaal 2 minuten. Voeg al mixend de olie toe en meng nog 1 minuut.

Neem het halve kaneelstokje, de steranijs, de kardemon zaden en de peper korrels en vermaal deze met een vijzel of in de keukenmachine tot een poeder.

Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, het zout en het specerijenmengsel.  Zeef alle ingrediënten en voeg toe aan het ei-suiker-olie mengsel.

Voeg als laatste de bospeen, noten en rozijnen toe en roer tot een mooi egaal beslag. Verdeel het beslag over de springvorm.

Ga nu verder met de cheesecake laag. Mix de roomkaas met de suiker totdat deze volledig is opgenomen. Voeg het ei toe en mix totdat alles goed gemengd is. Rasp de citroenschil door het bslag. Voeg tenslotte de bloem toe en mix totdat alles in het roomkaasmengsel is opgenomen. Verdeel het cheesecake beslag over het carrot cake beslag.

Bak de taart in 50 minuten gaar in het midden van de oven. Check of de cake goed gaar is door er een satéprikker in het midden in te steken. Als deze er redelijk droog en schoon uit komt is je taart gaar. Laat de taart minstens 4 uur in een dichte oven staan. Zet daarna minstens 2 uur in de koelkast. De taart moet goed koud zijn bij het serveren.

 

Ik ben dol op carrotcake en ook cheesecake is een van mijn favorieten. Toen ik twee weken geleden een carrotcake cheesecake op Instagram voorbij zag komen vond ik dat zo’n briljant idee dat ik besloot dat dit het eerste baksel zou zijn wat ik de oven in zou schuiven in ons nieuwe huis. En daar had ik geen spijt van! Oh my, wat is deze taart ontzettend lekker zeg! Het beste van carrotcake vind ik altijd de combinatie met die heerlijke icing maar door er een carrotcake cheesecake van te maken krijg je dus een soort extra dikke laag icing op je worteltaart, jammie! Het is een bommetje op je maag maar geloof mij deze taart is iedere calorie die je er door binnen krijgt meer dan waard door de heerlijke smaak!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>