Carrotcake cupcakes

Ingrediënten voor 12 stuks:
Voor de cakejes
•    2 eieren
•    110g suiker
•    175g zonnebloem olie
•    145g bloem
•    1 eetlepel bakpoeder
•    175g geraspte bospeen
•    35g walnoten
•    50g rozijnen
•    snufje zout
•    1 eetlepel kaneel
•    1 theelepel anijs
•    1 theelepel kardemom
•    ½ theelepel versgemalen zwarte peper
Voor de frosting
•    300g poedersuiker
•    50g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
•    125g roomkaas (bijv. philadelphia)
•    1 eetlepel citroensap
Voor de decoratie (kun je ook weglaten)
•    12 halve walnoten

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven). Neem een cupcake vorm en zet hier cupcake papiertjes in.

Begin met het maken van de cupcakes. Klop de eieren en de suiker samen luchtig met een mixer. Mix minimaal 2 minuten. Voeg al mixend de olie toe en meng nog 1 minuut.

Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en de kruiden. Zeef alle ingrediënten en voeg toe aan het ei-suiker-olie mengsel.

Voeg als laatste de geraspte bospeen, walnoten en rozijnen toe en roer tot een mooi egaal beslag.

Bak de cakejes in 20 minuten gaar in het midden van de oven. Check of de carrotcake cupcakes goed gaar zijn door er een satéprikker in het midden in te steken. Als deze er droog en schoon uit komt zijn je cakejes gaar, zet ze anders nog even terug in de oven. Laat de cupcakes circa 10 minuten afkoelen in de vorm en zet ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.

Terwijl de cakejes in de oven staan kun je alvast de frosting maken. Snijd de boter in kleine stukjes en doe samen met de poedersuiker, roomkaas en het citroensap in een kom. Mix op lage snelheid totdat het redelijk gemengd is. Haal nu de theedoek eraf en mix nog even goed door totdat je een mooie stevige crème krijgt.

Wanneer de carrotcake cupcakes volledig zijn afgekoeld ga je de frosting hierover heen verdelen. Neem per cupcake ongeveer een flinke eetlepel frosting en smeer deze met behulp van een paletmes mooi uit. Garneer tenslotte iedere cupcake met een halve walnoot.

 

Eind augustus was Mark jarig. Een goede reden om weer eens lekker te bakken. Begin september gaf ik jullie al het recept voor de Millionaires brownies die ik toen ook maakte maar ook deze carrotcake cupcakes stonden op tafel. Ze stonden al lang op mijn baklijstje. Carrotcake is een van mijn favoriete smaken dus als ik een variatie kan bedenken ben ik allang blij 😉 Gelukkig vindt Mark carrotcake ook erg lekker en dus was dit een geschikt recept voor zijn verjaardag. De reacties waren top en de smaak past heel goed bij de beginnende herfst. Enjoy!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.