Champignon ragout

Champignon ragout met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 teen knoflook
• 1 kleine rode ui
• 250g kastanje champignons
• 125 milliliter crème fraîche
• 15g bieslook
• 10g peterselie
• Peper en zout naar smaak

Snipper de rode ui fijn en hak of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in blokjes (in vieren of in zessen).  Hak de kruiden fijn.

Verhit de olijfolie in een wokpan op het vuur. Fruit hierin de ui met de knoflook. Voeg de champignons na enkele minuten toe en laat circa 5 minuten meebakken.

Voeg nu de crème fraîche en de kruiden toe en laat circa 5 minuten sudderen totdat  je een gladde saus hebt en de smaken goed hebben kunnen intrekken.

Serveer de ragout op toast, een stukje stokbrood of de helft van een hard broodje.

Bron: mama

 

Zo na een paar dagen geen nieuwe recepten vanwege een gecrashte computer, een reisje voor mijn werk naar Ghana gevolgd door een ontplofte mailbox en een op hol geslagen buik vanwege de malariapillen kon ik eindelijk weer een recept uitwerken. Dat werd deze champignon ragout, een succes recept van mijn moeder. Ik at ‘m onder andere tijdens mijn vrijgezellen brunch in december. Maar het is ook een heerlijke lunch, een lekker voorgerecht of lekker bij bijvoorbeeld een kop soep (en die is dan weer ideaal met deze vrieskou) Het is een super snel en simpel recept maar wel heerlijk van smaak. Altijd een goede combi toch 😉 ?! Eventueel kun je de ragout ook al vooraf maken en nog even opwarmen voordat je ‘m wil eten.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.